Претрага
[rstr_selector]

Kazne za nepropisno lepljenje plakata u gradu gde ne postoje oglasni panoi

U okviru obeležavanja dana zaštite životne sredine, prošle nedelje je grupa Čačana sprovela akciju uklanjanja plakata koji su u gradu zalepljeni na najrazličitija mesta. Obaveštenja, oglasi, posteri estradnih zvezda, nasmejana lica političkih lidera zaostala iz prošlogodišnje izborne kampanje, samo su neki od gomile hartije koja se u Čačku može videti na elektiričnim stubovima, ogradama, fasadama, stablima, pa i na saobraćajnim znakovima.

I nadležni za izglede grada se slažu da u Čačku, osim na par lokacija, ne postoje oglasni panoi na koje bi se postavljala razna obaveštenja.

Stojan Vojinović, načelnika Gradske uprave za inspekcijski nadzor, najavljuje prve korake ka regulisanju ovog problema:

{soundcloud}https://soundcloud.com/dzenarika123/stojan-vojinovi{/soundcloud}

Vojinović kaže da su prošle godine komunalni policajci pisali prijave licima koja su plakate lepila na nedozvoljenim mestima. Stranački aktivisti tokom izborne kampanje zbog lepljena plakata svojih političkih lidera, bukvalno na svako mesto u gradu gde je mogao da se namaže lepak, dobijali su usmena upozorenja, a neki i prijave lokalnih inspektora. Načelnik inspekcije kaže da i većina građana i organizacija najpre budu upozoreni, pre nego što inspektori podnesu prijavu sudiji za prekršaje.

Međutim, sada će se u ovu problematiku ući ozbiljnije, pa Vojinović tvrdi da ukoliko inspektori na licu mesta ne zateknu izvršioca, prijavu će pisati onome čije ime ili organizaciju vide na posteru.

Na pitanje šta će biti preduzeto povodom velikog broja saobraćajnih znakova koji su prelepljeni nalepnicama ili išarani sprejevima, Vojinović odgovara da to to nije u nadležnosti gradske inspekcije, ali nije odgovorio u čijoj je to nadležnosti.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *