[rstr_selector]

Kiša će danas otežavati vožnju

Stanje na putevima

Kiša koju meteorolozi prognoziraju za danas sigurno će doprineti otežanom saobraćaju pa će vozačima biti potreban pun oprez za volanom, posebno u jutarnjim, ali i večernjim satima kada, pored padavina, sumaglica, niska oblačnost i magla dodatno ugrožavaju bezbednu vožnju i smanjuju vidljivost. Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, a oštećenja na kolovozu se ne vide jer su ispunjena vodom. Ovakve vremenske prilike mogu biti uzrok i čestih prekida u saobraćaju, učestalih odrona, ali i saobraćajnih nezgoda, pa sa vozačima savetuje da smanje brzinu i isprate saobraćajnu signalizaciju.

Razlog za pažljivijom vožnjom su i mnogobrojne deonice na kojima se izvode radovi.
Zbog rekonstrukcije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka, na deonici između Konjevića i Beljine, moguća je usporena vožnja jer se saobraćaj preko nadvožnjaka odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz povremeno propuštanje teretnog i autobuskog saobraćaja. Putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu odvija se od isključenja na petlji za industrijsku zonu, posle mosta na Zapadnoj Moravi, ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka. Alternativni pravac za putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu je od petlje u Konjevićima kroz grad.

Do 15. novembra je obustavljen saobraćaj na deonici Beršići – Gornji Banjani zbog radova na sanaciji klizišta, a vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići. Isti radovi se izvode i na putu Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i na deonici Ljig – Aranđelovac gde su u toku radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije. I dalje je obustavljen saobraćaj na deonici Lučani – Guča zbog radova na sanaciji Liške stene, a vozila su preusmerena na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se, u toku jučerašnjeg dana,   dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba teško povređena, a u saobraćajnoj policiji koja se dogodila u Gornjem Milanovcu, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole će od 13.00 do 15.00 časova biti u Bresnici, od 15.00 do 18.00 u Mrčajevcima, a od 8.00 do 17.00 u Ivanjici.

Vodosnabdevanje

U Atenici, u Ulici 65 i u Kulinovcima, u Ulici Milana Jovanovića došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirni u toku dana. Moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u pomenutim ulicama dok traju radovi na popravci. U Gornjem Milanovcu će do 12.00 bez vode biti naselje Popovića put i deo Brusnice – Stara Čaršija.

Bioprognoza

Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Bolovi u mišićima i glavobolјa su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Hitna pomoć

Hitne medicinske službe u Čačku i Gornjem Milanovcu imale su uobičajen obim posla u toku prethodna 24 sata. U Ivanjici je bilo i nešto manje intervencija u odnosu na prethodne dane, evidentirano ih je ukupno 37, od koji su dve kućne poseta, a obavljena su i dva transporta pacijenata u čačansku Opštu bolnicu. U Čačku je evidentirano 35 pregleda u ordinaciji i 37 na terenu, a milanovački lekari su obavili 30 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođeno je šest beba, četiri dečaka i dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Поделите вести