Kiša i danas otežava vožnju

Kiša i danas otežava vožnju

0
Foto: Pixabay
Vodosnabdevanje

U Jezdini je došlo do kvara na vodovodnoj mreži u zaseoku Rajkovići. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova moguće je kratkotrajno isključenje vode. U Gornjem Milanovcu je registrovan kvar u Ulici 17 NOU divizije, a do prekida u vodosnabdevanju doći će u periodu od 9 do 11 sati.

Bioprognoza

Kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim oboljenjima tegobe su i dalje moguće usled očekivanih biometeoroloških prilika. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti reumatski bolovi, glavobolja i nervoza. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i oprez u saobraćaju.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirane su 94 hitne intervencije od kojih 38 u ordinaciji, a 56 na terenu. U Hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 35 pacijenata, a obavili su i sedam kućnih poseta, dok su ivanjički lekari pregledali 56 pacijenata u ordinaciji a tri puta su izlazili na teren.

Porodilište

Od juče ujutru lekari i babice u čačanskom porodilištu obavili su šest porođaja. Tom prilikom je rođeno sedam beba, pet devojčica od kojih su dve bliznakinje i dva dečaka. U porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Stanje na putevima

Slabija vidljivost, kiša i mokar kolovoz i danas će uticati na odvijanje saobraćaja, pa se vozačima savetuje da imaju punu pažnju za volanom.
Nastavljaju se radovi na deonici Preko brdo – Odvraćenica, na Goliji. Trenutno se izvode radovi na obnovi kolovozne konstrukcije, sistemima za odvodnjavanje i izgradnji bankina. Kolovoz je sužen, a saobraćaj se odvija prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Na deonici Preljina – Ljig, u tunelu Veliki Kik u smeru ka Beogradu, zatvorena je preticajna saobraćajna traka zbog radova na popravci sistema za odvodnjavanje. Saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom, a radovi bi trebalo da budu završeni danas do 15 časova.
Izmena režima saobraćaja vozače očekuje na deonici Markovica –Lučani, zbog radova na sanaciji kosina Lučanskog potoka, kod autobuske stanice u Lučanima. Saobraćaj se preusmerava na asfaltni put u dužini od 200 metara, nakon čega se ponovo uključuje na državni put Markovica –Lučani.
Na putničkim terminalima sa Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom nema zadržavanja, a pojačan saobraćaj treba očekivati na teretnim terminalima sa Hrvatskom i Mađarskom.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije tokom vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba izgubila život, a tri lica su lakše povređena. U Gornjem Milanovcu su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku do 2 sata iza ponoći, a od 2 do 6 sti ujutru u Mrčajevcima.

 

 

 

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR