Kiša i pljuskovi otežavaju vožnju

Kiša i pljuskovi otežavaju vožnju

0
Foto: Pexels from Pixaby
Stanje na putevima

Vozači danas moraju imati punu opreznost za volanom zbog povremeno jačih pljuskova i vode koja se zadržava na putevima, odnosno u kolotrazima i udubljenjima, pa ukoliko brzina nije prilagođena uslovima na putu, mogu lako da igube kontrolu nad vozilom. Razlog za opreznijom vožnjom je i povremeno jak vetar, kao i česti odroni koje ovakvo vreme donosi. Niska oblačnost, povremeno jači pljuskovi, a u pojedinim krajevima i grad, dodatno opterećuju vozače zato im se preporučuje da ukoliko naiđu na područje koje je zahvaćeno nevremenom, zaustave vozilo na nekom bezbednom mestu dok se vremenski uslovi ne poboljšaju.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz naše zemlje, zadržavanja za teretna motorna vozila su pet sati, na prelazu Šid čeka se četiri sata, a na prelazima Horgoš i Kelebija 180 minuta. Naostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Čačku, koji će se izvoditi u Ulici Bogdana Teofilovića na raskrsnici sa Cerskom i u Tranavskoj ulici, u toku dana može doći do povremenog zatvaranja vode. U Trnavskoj ulici je zbog pomenutih radova, izmenjen saobraćaj, pa je do 15 časova zatvoren u delu od Ulice Strahinjića Bana do raskrsnicom sa Ulicom Dr Dragiše Mišovića, a od 15 časova će biti slobodna jedna traka i saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su planirani i za sutra pa će na snazi biti isti režim saobraćaja.
U Gornjem Milanovcu je došlo do kvarova na vodovodnoj mreži pa će od 9 do 11 sati, za vreme radova na njihovom saniranju, doći do isključenja vode u Takovu kod škole i u ulici Dragiše Nikolića.

Bioprognoza

Kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim oboljenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolje i smanjene radne sposobnosti. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari u Hitnoj pomoći u Čačku imali su povećan broj intervencija u ordinaciji gde su u toku prethodna 24 sata pregledali 51 pacijenta, a na teren su izlazili 28 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 27 ambulantnih pregleda i 8 kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz saobraćajne policije u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe lakše povređene, a u Gornjem Milanovcu, Lučanima i Ivanjici nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće do 10 sati u Zablaću, a od 10 do 14 na frekventnijim saobraćajnicama na području Čačka.

Porodilište

Nakon nekoliko dana koji su u čačanskom porodilištu protekli bez porođaja, 19. maja rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR