Kiša i sneg otežavaju vožnju

Kiša i sneg otežavaju vožnju

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Prvi radni dan posle Božića, a ujedno i poslednji u ovoj prvoj radnoj nedelji Nove godine može doneti više vozila na autoputevima, pa su moguće povremene kolone na izlazu iz zemlje u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj, ali i na prelazu Gradina na ulasku u Srbiju iz pravca Bugarske. Danas se očekuje još jedna smena turista na planinama, što će usloviti pojačan saobraćaj ka Tari, Zlatiboru, Kopaoniku, Goču i Divčibarama. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju intenzivnije padavine u planinskim predelima, što je razlog za sporijom vožnjom, ali upozoravaju i na kišu koja će se ponegde lediti pri tlu, pa se vozačima savetuje da voze sporije i pažljivije, koriste puteve prvog prioriteta i da na put kreću sa dobrim zimskim pneumaticima i većom količinom goriva u rezervoaru zbog mogućih zastoja koje ovakvi uslovi vožnje donose.
Zimski uslovi vožnje, vozače očekuju na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije, dok je na putevima u planisnkim predelima Užica, Valjeva, Požege, Sjenice, Ivanjice i Nove Varoši na pojedinim putevima obavezna upotreba lanaca zbog snega na kolovozu.
Odloženi su radovi koji su bili planirani za danas i sutra na deonici između Beranovca i Goča u mestu Jovac, a javnost će blagovremeno biti obaveštena o novom terminu izvođenja radova.
Prema podacima iz Uprave granične policije trenutno nema dužih zadržavanja na putničkim i teretnim terminalima naših graničnih prelaza.

Elektrosnabdevanje

Na elektro mrežama u Čačku i Gornjem MIilanovcu nema kvarova, a u Dragačeva je došlo do kvara na dalekovodu za Viču koji je otklonjen, ali su trenutno u kvaru četiri trafostanice zbog čega struje nema u Gornjem Dubcu. Ekipe su na terenu i rade na saniranju kvara, a očekuje se da će biti otklonjen u toku dana. Na području Ivanjice u prekidu je dalekovod za Jasenovicu i za Kušiće, a bez struje je oko 40 domaćinstava u ovim mesnim zajednicama.

Bioprognoza

Danas su kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim oboljenjima moguće tegobe usled očekivanih biometeoroloških prilika. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolje i smanjene radne sposobnosti. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 24 pacijenta u ordinaciji, a 31 put su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu je evidentiran isti broj intervencija u stanici hitne pomoći – 24, a lekari su obavili i dve kućne posete.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u sredu i četvrtak na putevima u Moravičkom okrugu, saobraćajne nezgode su evidentirane u Čačku i Lučanima, a nije ih bilo na putevima u Gornjem Milanovcu i Ivanjici.
U četiri nezgode koje su se dogodile u Čačku je povređeno pet osoba od kojih je jedna zadobila teže telesne povrede, a u saobraćajnoj nezgodi na podučju Lučana jedno lice je prošlo sa lakšim telesnim povredama.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR