Kiša odlaže nastavak radova na izgradnji Ulice 10

Kiša odlaže nastavak radova na izgradnji Ulice 10

0

Najavljeni radovi na izgradnji Ulice 10 koji su od danas trebali da se izvode u Ulici   1. oktobra, od kružnog toka kod Medicine rada do raskrsnice sa Mutapovom ulicom, odložene su zbog najvljenih obilnih padavina. Iz tog razloga nije ni došlo do zatvaranje saobraćaja od kružnog toka do raskrsnice sa Mutapovom, a Lomina ulica je u delu od kružnog toka „Moravica“ i dalje jednosmerna. U JP Gradac su rekli da se radovi neće izvoditi najverovatnije do sredine ove nedelje, što će zavisiti od vremenskih uslova.

Vodosnabdevanje

U Ulici Gvozdena Paunovića je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, pa je moguće kratkotrajno nestajanje vode dok traju radovi na popravci, rekli su u čačanskom Vodovodu. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno.
U Gornjem Milanovcu je, zbog radova na saniranju kvarova, isporuka vode obustavljena u delu Ulice kneza Aleksandra, od restorana Burence do Plavog mosta, zatim u delu naselja Rasadnik u ulicama Cara Dušana i Kosovskoj, kao i u 08 delu Ulice Vuka Karadžića, od Proleterskih brigada do Drinčićeve ulice. Kvarovi će biti sanirani do 12 sati, dok će do 14 časova bez vode biti naselje Mlakovac.

Bioprognoza

Zbog promene vremena iznad našeg područja, biometeorološka situacija je nepovoljna. Osetljivim osobama, a naročito hroničnim bolesnicima se preporučuje da smanje uobičajene aktivnosti i striktno poštuju savete lekara. Nervoza, reumatski bolovi i glavobolja mogu biti izraženi u jačoj formi. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku su evidentirane četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe izgubile život, a tri lica su lakše povređena. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobrćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Još jedna promena vremena ovoga puta sa najavljenim obilnijim padavinama vozačima može doneti težu i zahtevniju vožnju. Pored mokrih kolovoza i veće količine vode koja popunjava sva oštećenja, kolotrage i neravnine veliku opasnost predstavljaju odroni koji su učestali baš zbog ovakvog vremena na putevima kroz stenske useke i klisure, ali su zbog bujičnih voda mogući nanosi zemlje što dodatno povećava nestabilnost vozila i klizavost puta. Ponedeljak je karakterističan po pojačanom saobraćaju pre svega na putevima koji vode ka gradovima, ali se broj vozila povećan i na ostalim frekventnijim pravcima.
U toku su radovi na održavanju deonice Sjenica – Nova Varoš, u blizini mesta Aljinovići. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Od 08.00 do 17.00 časova izvode se radovi na redovnom održavanju deonice Ljig -Preljina. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija usporeno.
Radova ima i na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, između Gornjeg Milanovca i mesta Zagrađe, pa se saobraćaj preusmerava na levu saobraćajnu traku u smeru koji vodi ka Gornjem Milanovcu. Na putu Lis – Arilje došlo je do oštećenja betonskog propusta pa je kolovoz sužen zbog čega se vozila naizmenično propuštaju, dok je za teretna vozila čija masa prelazi 7 tona zabranjen je saobraćaj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR