[rstr_selector]

Kiša i pljuskovi otežavaju vožnju

Stanje na putevima

put_80x80Danas se očekuju nestabilne vremenske prilike sa čestim pljuskovima, a u pojedinim krajevima zemlje i jaka kiša praćena grmljavinom što će sigurno usporavati saobraćaj. Posebna oprezost potrebna je na putevima u planinskim predelima zbog mogućih odrona  kojih najviše ima na putevima pored stenskih useka Ibarske i Đerdapske magirtale, a ima ih i dolinom Drine Južne i Zapadne Morave. Na više deonica od Čačka ka Užicu izvode se radovi koji u satima pojačnog saobraćaja mogu usloviti i duža zadržavanja. Na putu od Pakovraća ka Užicu izvode se radovi na pojačanom održavanju na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora.
Na snazi je obustava saobraćaja na deonici Lučani – Guča zbog radova kod Liške stene, a saobraćaj se preusmerava na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Prema podacima Uprave granične policije saobraćaj je pojačanog intenziteta na putničkim terminalima, a na frekvetnijim prelazima se u toku dana zadržavanja mogu kretati u intervalima od 30 do 60 minuta. Trenutno se na prelazu Špiljani i Gostun čeka oko sat vremena, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku je tokom vikenda evidentirano pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest osoba zadobilo lakše telesne povrede, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu jedno lice je zadobilo teške telesne povrede. Radarske kontrole biće od 10.00 do 18.00 časova biti na putnom pravcu od Majdana ka Mojsinju, a  do 22.00 časa biće na gradskim saobraćajnicama.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 84 puta, u ordinaciji su lekari pregledali 43 pacijenta, a obavili su i 41 kućnu posetu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 38 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta, a najviše posla imali su ivanjički lekari koji su u ordinaciji pregledali 93 pacijenta, a na terenu su intervenisali pet puta.

Bioprognoza

bioprognozaVećina hroničnih bolesnika može osećati tegobe zbog promenlјivog vremena. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Glavobolјa, reumatski bolovi i nervoza su mogući kod svih osetlјivih osoba. Preporučuje se i povećan oprez u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u Gornjem Milanovcu je u isto vreme rođen jedan dečak.

Поделите вести