Kišna kanalizacija kao odbrana od poplava

Kišna kanalizacija kao odbrana od poplava

Dve faze radova na izgradnji kišne kanalizacije u Lugovima su završene, a meštani se nadaju i trećoj koja bi kanalizaciju kompletirala

0

Druga faza radova na izgradnji kišne kanalizacije u Ulici Aleksandra Savića je završena, a Radenko Lazić, predsednik Mesne zajednice Lugovi, izražava nadu da će tokom leta radovi biti nastavljeni izgradnjom treće faze. On ističe da bi u tom slučaju ulica imala kišnu kanalizaciju celom dužinom.

Moguć nastavak radova u avgustu

– Stanovnicima Mesne zajednice Lugovi to bi mnogo značilo. Naime, velika količina površinskih voda sliva se ka nama sa trbušanskog i ljubićkog brda i to nam je u proteklih nekoliko godina pravilo velike probleme, pa čak i poplave. Mi se nadamo da će radovi biti nastavljeni tokom avgusta i septembra, ali mislim da sve zavisi od rebalansa gradskog budžeta. Čuli smo i da će doći do kompletne rekonstrukcije Ulice Aleksandra Savića, pa smo od „Puteva Srbije“ tražili da postave zaštitnu ogradu pored otvorenog kanala kišne kanalizacije. U prvoj fazi, kroz Ulicu 3. kanali su zatvoreni, a u nastavku otvoreni, kaže Lazić.

POSTAVI ODGOVOR