Knić: Brojne investicije u obrazovne i sportske objekte

Knić: Brojne investicije u obrazovne i sportske objekte

U toku su obimni radovi na osposobljavanju saobraćajnica oštećenih u poplavama, a očekuje se rekonstrukcija škola i izgradnja prve sportske hale

0
Foto: Opština Knić

Opština Knić je teško pogođena junskim poplavama, a radovi na sanaciji oštećenja još uvek su u toku.

– Trenutno se izvode radovi u Vučkovici u dužini od 6 km i radovi u južnom delu opštine Knić, na teritoriji Leskovca i Vrbeta. Što se tiče saniranja javnih objekata, potopljeni objekat Doma zdravlja u Gruži je saniran i u funkciji je već duži vremenski period, kaže Jelena Obradović, zamenica predsednika opštine Knić.

Rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih objekata

Radovi na rekonstrukciji škola u Kniću su u punom jeku kako bi objekti bili spremni za narednu školsku godinu. Nijedna od škola nije oštećena u poplavama već su u pitanju redovne investicije, a sredstva je obezbedila država.

– Radi se o kompletnoj rekonstrukciji Srednje škole u Kniću, vrednost te investicije je oko 70 miliona dinara, a što se tiče Osnovne škole „Vuk Karadžić”, ona je od Ministarstva pravde dobila milion dinara za renoviranje košarkaškog terena, a to su sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za 2019. godinu.

Osim rekonstrukcije postojećih objekata, očekuje se i izgradnja novih. To su prva sportska hala u Kniću i školska sala za osnovnu školu u Gruži. U toku je izrada projektne dokumentacije, a uskoro se očekuje početak radova na njihovoj izgradnji.

– Sportska hala će se nalaziti u neposrednoj blizini Osnovne škole „Vuk Karadžić” i Srednje škole u Kniću, a školska sala u Gruži biće prva školska sala na teritoriji opštine Knić, jer za sada nijedna škola kod nas nema salu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, navodi Obradović.

POSTAVI ODGOVOR