Knić: Ulaganje u putnu infrastrukturu

Knić: Ulaganje u putnu infrastrukturu

U toku su radovi na sedam putnih pravaca na seoskom i gradskom području, a za nekoliko dana bi trebalo da bude raspisana javna nabavka za sanaciju još pet puteva

0
Foto: Opština Knić

Od početka septembra na teritoriji opštine Knić radi se na asfaltiranju sedam seoskih puteva. Pre nekoliko dana završena su tri putna pravca, kaže Srećko Ilić, član Opštinskog veća zadužen za komunalnu delatnost, i dodaje da će do sutra biti završeno asfaltiranje deonice puta u samoj varošici, u dužini od 750 metara.

– Prethodnih nekoliko dana su završena asfaltiranja u Vučkovici, selima Žunje i Ljubić. Danas radnici „Srbijaautoputa” pripremaju put u Kniću za asfaltiranje. Što se tiče puta u Vučkovici, radi se o investiciji vrednoj 1,8 miliona dinara. U pitanju je kratka deonica od 220 metara kojom zapravo spajamo dva asfaltirana puta. U Ljubiću je urađen put u dužini od 950 metara, a vrednost investicije je 6,5 miliona dinara. U pitanju je vrlo važan put, čiji nastavak bi spojio dva sela – Ljubić i Lipnicu. U ovom trenutku smo u prvoj deonici pokrili više od 20 domaćinstava gde ima puno dece, to je deo naselja koji dugoročno ima perspektivu. Potpuno je ista situacija u Žunjama, radi se o velikom naselju. Tu smo uradili nešto manju deonicu, dužine oko od 620 metara.

Naredne nedelje bi trebalo da počnu radovi na preostalim putevima koji su već pripremljeni za asfaltiranje, kaže Ilić i dodaje da će uskoro biti raspisana javna navavka za sanaciju još pet putnih pravaca.

– Biće saniran put u Gruži, zaselak Šumari, zatim put u takozvanom naselju Mandići, kao i jedan koji se nalazi u Borču. On će biti u dužini od 720 metara, a njega ćemo spojiti sa delom puta koji vodi ka dva naselja. Nakon ovih sedam putnih pravaca, sproveli smo javnu nabavku za puteve u Leskovcu i Kusovcu, a njihovo saniranje će započeti čim se završe trenutni radovi. Takođe, u narednih par dana će biti raspisana još jedna javna nabavka koja se odnosni na saniranje još pet putnih pravaca, rekao je Ilić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR