Književno veče posvećeno Bori Đorđeviću

Književno veče posvećeno Bori Đorđeviću

0

U OŠ „Dr Dragiša Mišović” večeras će biti održano književno veče posvećeno Bori Đorđeviću, koje su pripremili profesori Irena Glišović i Mirjana Glišić i bibliotekar, profesor srpskog jezika, Bogdan Paunović.

„Kad može Bob Dilan, zašto ne bi mogao i Bora?”

Književno veče se organizuje u okviru regionalnog projekta stručnog usavršavanja „Zavičajni pisci u oku profesora 3” koji sprovodi Školska uprava u Čačku. Bogdan Paunović kaže da se veče održava pod nazivom „Kad može Bob Dilan, zašto ne bi mogao i Bora?”, i dodaje da će u programu učestvovati i đaci i profesori ove škole.

– Koleginice Mirjana Glišić, Irena Glišović i ja uradili smo esej o Borinom pesničkom stvaralaštvu i aforizmima. U programu će učestvovati đaci naše škole i nastavnici koji će izvoditi Borine pesme između određenih pasusa. Imaćemo i dva gosta, od kojih je jedan bivši učenik naše škole. Esej koji će biti predstavljen nosi naziv „Kad može Bob Dilan, zašto ne bi mogao i Bora?”. Svi znamo da je Bob Dilan prošle godine dobio Nobelovu nagradu za književnost, a on je rok pevač i kantautor. Čačani imaju jednog velikog pevača i velikog kantautora, ali se ta činjenica nedovoljno ističe, zbog čega smo odlučili da na ovaj način doprinesemo da se nešto po tom pitanju promeni, rekao je Bogdan Paunović.

POSTAVI ODGOVOR