[rstr_selector]

Ko će čistiti sneg sa čačanskih ulica?

Prošle zime čišćenje snega sa gradskih ulica Čačka bilo je povereno lokalnim komunalnim preduzećima za koja se ispostavilo da nisu bila na visini poverenog zadatka.

Naime, čačanske ulice i trotoari danima su bili pod snegom a činjenicu da nisu bili potpuno zavejani, Čačani su mogli da zahvale isključivo povoljnim vremenskim uslovima za to doba godine. Relativno blaga zima doprinela je da u gradu nije bilo većih saobraćajnih kolapsa.

Prošle zime posao čišćenja i uklanjanja snega sa ulica dat je preduzećima Vodovod i Komunalac, međutim čitave zime bili smo svedoci da su radnici Vodovoda za prioritet imali poslove na krpljenju cevi popucalih od mraza, što je bilo i logično. Istovremeno, zaposlenima u Komunalcu, koji su možda i mogli fizički da priskoče u pomoć, nije bilo jasno čime će da rade taj posao ako nemaju potrebnu mehanizaciju. U jeku snežnih padavina nadležni su, na kritike građana da se sa ulica i tritoara ne uklanja sneg, odgovornost prebacivali na druga preduzeća, objašnjavajući da taj putni pravac održava neka druga firma i da oni nisu nadležni. I dok su se utvrdile kategorije i nadležnosti nad putevima i saobraćajnicama, sneg se na sreću sam otopio.

Ove godine izbor za najpovoljnijeg ponuđača koji će čistiti sneg sa čačanskih ulica tek predstoji. Biće to još jedan ispit za Gradac.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023