Komisija za određivanje naziva čačanskih ulica obustavila rad

Komisija za određivanje naziva čačanskih ulica obustavila rad

Komisija je na sastanku odlučila da sa radom nastavlja tek kada od Uprave za urbanizam i Katastra dobije podršku u vidu neophodne dokumentacije

0

U Čačku je od početka rada Komisije za određivanje naziva ulica u novom sazivu, deset ulica dobilo nove nazive. Violeta Marković, član ove Komisije, kaže da za stanare tih ulica čačanska Policijska uprava po službenoj dužnosti obavlja besplatnu promenu podataka mesta boravka u ličnim dokumentima.

– Ukoliko građani menjaju lična dokumenta samo zbog promene naziva ulice u kojoj žive, onda je ta usluga besplatna. Međutim, ako im je istekla lična karta, sele se ili nešto slično, onda se izdavanje novih dokumenta plaća.

Više od 60 ulica u gradu ima brojevne oznake

Prema njenim rečima, ostao je veliki broj ulica koje treba da dobiju nove nazive, međutim, Komisija neće nastaviti taj posao dok od Uprave za urbanizam i Katastra ne dobije potrebnu dokumentaciju, odnosno kartu na osnovu koje bi imali informaciju gde se koja ulica tačno nalazi.

– Mi ne možemo samo da sednemo i da razmatramo predlog ako nemamo kartu ili neke dodatne informacije. Komisija mora da ima podršku Uprave za urbanizam i Katastra. Na poslednjem sastanku je bilo reči o tome i dogovoreno je da dok se dokumentacija ne pribavi, ne možemo dalje da radimo, ne možemo tek tako da donosimo odluke. Preko 60 ulica u gradu ima brojevne oznake, a oko 20 ulica je sa duplim nazivom. To je nešto što hitno treba da se reši, kaže Markovićeva.

POSTAVI ODGOVOR