Komisija za procenu štete od nevremena u poljoprivredi od ponedeljka na terenu

Komisija za procenu štete od nevremena u poljoprivredi od ponedeljka na terenu

Do sada je najviše zahteva za nadoknadom pristiglo iz Miokovaca i Prijevora koji su pretrpeli najveće štete od nedavnog grad

0

Komisija za procenu štete u poljoprivredi nastale od elementarnih nepogoda na teritoriji Čačka sastavljena je od eksperata sa Instituta za voćarstvo, Agronomskog fakulteta, Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Čačak i zaposlenih u Gradskoj službi za poljoprivredu.
Bojan Gavrilović, predsednik Komisije, kaže da je na današnjem sastanku dogovoreno da početkom naredne nedelje počnu sa obilaskom terena i dodaje da je do sada najviše zahteva pristiglo iz Miokovaca i Prijevora koji su pretrpeli najveće štete od nedavnog grada.
– Za sada je pristiglo oko 80 zahteva koji se odnose na Miokovce i Prijevor koji su najviše pogođeni gradom i gde ima veliki broj poljoprivrednika koji gaje voće. Stradale su kajsije, šljive i trešnje. U planu je da prvi izlazak Komisije bude u ponedeljak ili u utorak, formiraćemo dve do tri ekipe kako bismo što pre obavili taj posao. Konstatovaćemo načinjenu štetu na terenu, zatim ćemo kroz zapisnike poslati informacije Ministarstvu poljoprivrede i čekaćemo odgovor od njih da li će stići neka pomoć za poljoprivrednike, kaže Gavrilović i dodaje da je ove godine veliki broj poljoprivrednika osigurao svoje kulture što se pokazalo kao dobro.

POSTAVI ODGOVOR