„KOMUNALAC” APELUJE: Šut i kabasti otpad nisu za kontejnere!

„KOMUNALAC” APELUJE: Šut i kabasti otpad nisu za kontejnere!

- Kontejneri u Čačku se redovno prazne, ali građani u njih bacaju šut i kabasti otpad zbog čega se stiče utisak stalnog nereda, kaže Miodrag Luković, tehnički direktor JKP „Komunalac“

0

Prepune kontejnere ne široj teritoriji Čačka, Miodrag Luković, tehnički direktor „Komunalca“, opravdava povećanim izbacivanjem otpada iz domaćinstava usled produženog perioda povoljnih vremenskih prilika. On kaže da se kontejneri prazne prema uobičajenoj dinamici, ali da najveći problem predstavljaju šut i kabasti otpad.

– Naši sugrađani izbacuju razne vrste otpada koje ne treba da se nađu u kontejnerima. Tu pre svega mislim na kabasti otpad jer veoma često nailazimo na izbačene stolice, fotelje, druge krupne delove nameštaja i razni tekstilni otpad. Što se šuta tiče, njega je najviše bilo u Nemanjinoj i Ulici Kneza Miloša preko puta „Sintelona“ zbog čega smo, osim ovog vozila koje inače odvozi otpad, morali da angažujemo i traktor i kamion-kiper, kaže Luković.

Zovite za kabasti otpad

Iako gradska Odluka o komunalnom otpadu nalaže „Komunalcu“ da vreme i mesto za odlaganje kabastog otpada oglasi na svom sajtu i u sredstvima informisanja, tehnički direktor ovog preduzeća kaže da više efekta ima dogovor preduzeća sa građanima i predsednicima mesnih zajednica.

– Što se nas tiče, odvoženje kabastog otpada može da bude realizovano svake subote na jednoj ili više lokacija. Nama i odgovara da ih bude što više kako bismo taj otpad eliminisali da ne ruži grad i da ne smeta kamionima koji svakodnevno prazne kontejnere. Ako građanin planira da izbaci nešto od kabastog otpada, potrebno je da to kaže svom predsedniku mesne zajednice koji će nas kontaktirati i dogovoriti dolazak kamiona za odvoženje kabastog otpada, rekao je Luković.

POSTAVI ODGOVOR