[rstr_selector]

Komunalce iznenadilo lepo vreme

Sudeći po onome kako danas izgledaju čačanske ulice, sva je prilika da je javne službe u gradu iznenadilo toplo vreme, pa umesto snega Čačani danas kada izađu iz svojih kuća, stanova i sa radnih mesta, gaze blato do kolena.

Poslednjih nekoliko nedelja u Čačku kao i u okolnim mestima dnevne temperature su u plusu što je po Gradskoj odluci o komunalnom uređenju dozvoljavalo „Komunalacu“ da pristupi pranju ulica, međutim, ovo gradsko preduzeće u taj posao je ušlo tek minulog vikenda. Poznavaoci prilika, ne onih meteoroloških, već ovih čačanskih, smatraju da nadležni, sada već udobno smešteni u osigurane fotelje, ne izlaze tamo kuda hoda običan svet, da bi znali da se čačanske ulice ne vide od silnih naslaga blata.

U javnom preduzeću koje bi trebalo da brine o higijeni grada, sve je spremno za zimsku sezonu, nabavljene su dovoljne količine soli, a putari sa podmazanom i remontovanom mehanizacijom k’o zapeta puška čekaju da uklajnjaju sneg sa saobraćajnica. A on, kao za inat, nikako da padne. Kroz jutarnju maglu sunce se ipak probije i rastera tmurne oblake nad čačanskom kotlinom, od snega ni traga. Ali, naši komunalci su vredni, istrajni i nadasve uporni, čekaće sve dok sneg ne padne. Oni striktno sprovode svako slovo Gradske odluke o komunalnom uređenju grada, a tamo za njih piše da u ovo vreme treba čistiti sneg. Uostalom, tako su i gradski oci predvideli, oni su usvojili da u decembru pada sneg, a ne da ulicama pliva blato.

Gradska odluka pa i sam Zakon o komunalnim delatnostima ne zabranjuju da se ulice peru i zimi, ali u iščekivanju snega, lakše je zatvoriti jedno oko pa ne videti baš sve što propisuju pravila. I tim jednim otvorenim okom videće se prljavština i blato koje plivaju čačanskim ulicama i trotoarima.

Dok komunalci mole Boga da padne sneg, kako bi uposlili nove lopate i grtalice, građanima preostaje da se mole da padne neka obilnija kiša i opere čačanske ulice.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести