Претрага
[rstr_selector]

Komunalci garažirali i metle

Sa prvim otapanjem snega, kojom god ulicom u Čačku da se krene, sitni otpaci i prljavština su na svakom koraku. Rupe i neravnine na ulicama, bare, parkirani automobili na trotoarima i kontejneri okruženi smećem su svakodnevna slika na koju se Čačani naviknuti.

Grad koji je do devedesetih godina slovio za jedan od čistijih, postao je jedan od najprljavijih. Pravilo da se tokom zime ulice ne peru, postoji i u drugim gradovima. Međutim nigde ne piše da tokom zime ne treba čistiti javne površine. Radnici Javnog preduzeća „Komunalac“ u Čačku još krajem jeseni prestali su da peru ulice zbog mogućnosti da voda na kolovozu zaledi a izgleda da su tada prestali i da čiste grad. U Javnom preduzeću „Gradac“ koje finasira i nadzire koliko su nam ulice čiste i umivene, kažu da se saobraćajnice ipak redovno čiste ali da će posle naših pitanja pojačati nadzor.

Miloš Čekanović, šef za održavanje i nadzor izjavio je da će uputiti ekipu na teren nakon čega će imati i više informacija o situaciji na čačanskim ulicama, bar što se čistoće tiče.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *