Komunalna policija sankcioniše nelegalnu uličnu prodaju

Komunalna policija sankcioniše nelegalnu uličnu prodaju

0

Komunalna policija u Čačku će narednih dana vršiti pojačanu kontrolu ulične prodaje i sankcionisaće i oduzimati robu svima koji ovu delatnost obavljaju mimo utvrđenih propisa.

Milovan Erić, načelnik Gradske uprave za inspekcijski nadzor, kaže da samo registrovani privredni subjekti koji imaju dozvole Uprave za urbanizam mogu vršiti prodaju robe na za to predviđenim lokacijama.

– Uprava za urbanizam je vlasnicima registrovanih preduzetničkih radnji odobrila prodaju određene robe tokom uskršnjih praznika u Skadarskoj ulici, shodno gradskoj Odluci o privremeno postavljenim objektima. Međutim, konstantan problem je Sinđelićeva ulica i potes oko Zelene pijace, gde se naročito pred praznike javlja veliki broj uličnih preprodavaca koji nemaju neophodnu dozvolu. Zbog toga je komunalna policija pojačala kontrolu tog dela grada, ulični prodavci su uklonjeni sa te lokacije i upozoreni pisanim putem. U krajnjem slučaju, ako se ponovo pojave na tim javnim površinama, policija će pisati prekršajne prijave – izjavio je Milovan Erić.

POSTAVI ODGOVOR