[rstr_selector]

Konkurs za izbor direktora čačanskog Doma zdravlja poništen zbog tehničkih nepravilnosti 

Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Čačka nalazi se i predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora čačanskog Doma zdravlja, jer je konkurs koji je bio raspisan 28. jula, poništen. O razlozima ponavljanja konkursa razgovarali smo sa Slavicom Dragutinović, članicom Gradskog veća zaduženom za zdravstvo.

– Na sednici Skupštine koja je održana 13. jula izabran je novi Upravni odbor, što znači da je tada prestao mandat starom Upravnom odboru. Međutim, konkurs za izbor direktora Doma zdravlja koji je raspisan 28. jula, potpisao je predsednik starog Upravnog odbora, što nije po zakonu. Smatram da zakon mora da se ispoštuje, novi konkurs mora da potpiše novi Upravni odbor. Tehnički deo nije odrađen kako treba, zbog toga konkurs mora da se ponovi, kaže Slavica Dragutinović.

„Izbor direktora Doma zdravlja je još jedna od afera Srpske napredne stranke” 

Povodom ponavljanja konkursa za izbor direktora Doma zdravlja u Čačku i predloga Upravnog odbora da se za vršioca dužnosti direktora imenuje Aleksandar Pajović, oglasila se odbornička grupa Nove Srbije. Miloš Marić, šef ove odborničke grupe, smatra da je ovo još jedan pokušaj partijskog zapošljavanja u Čačku.

– To je još jedna od afera, odnosno farsi Srpske napredne stranke. Sam predsednik te stranke je pre izbora rekao da će na odgovorna i direktorska mesta postavljati nestranačke ljude, ali kao što vidimo na ovom primeru, to se nije dogodilo. Isti slučaj oko poništavanja konkursa smo imali u Ustanovi „Zračak”, Turističkoj organizaciji, kao i u Galeriji „Nadežda Petrović”. Nijedan konkurs i izbor direktora u Čačku nije raspisan, niti okončan u skladu sa zakonom, zaključuje Marić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *