[rstr_selector]

Konkurs za izbor direktora „Zračka” završen, konkursna procedura ponovo pod lupom

Konkurs za izbor direktora čačanske Ustanove „Zračak” je završen, a odbornici Skupštine Grada Čačka sutra bi trebalo da se izjasne o izboru direktora kojeg predlaže Upravni odbor Ustanove.

Violeta Marković, odbornica Grupe građana „Za napredniji Čačak”, smatra da je neophodno da Kadrovska komisija proveri da li je ispoštovana procedura i da li je konkurs ovoga puta sproveden u skladu sa zakonom.

– Konkurs je objavljen u novinama „Politika”, na sajtu Grada Čačka i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Međutim, kako navode mediji, on nije objavljen svuda na isti način. Ukoliko konkurs nije bio identičan, onda nisu pružene jednake šanse svima onima koji su želeli da se informišu i konkurišu. Isto tako mislim da je konkursna procedura prekršena jer, iako u tekstu konkursa piše da će Upravni odbor obaviti razgovor sa kandidatima u roku od 8 dana od završetka konkursa, to nije urađeno u predviđenom roku, već je on bio daleko duži, kaže Marković.

Biografije kandidata za direktora do danas nisu obelodanjene

Grupa građana „Za napredniji Čačak” je Gradskoj upravi podnela zahtev za informaciju od javnog značaja i tražila da im se dostave biografije kandidata koji su konkurisali na mesto direktora „Zračka”. Prema rečima Violete Marković, sutra ističe rok za dostavljanje ove informacije, a biografije još uvek nisu stigle.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *