[rstr_selector]
Utakmica Borac - Metalac

Košarkaši Borca počeli sa pripremama

Košarkaši Borca su pripreme za novu sezonu počeli 6. avgusta, a po rečima Marka Ivanovića, direktora kluba, Borac je među prvima u Srbiji počeo sa treninzima.

– Atmosfera je dobra, radna, a početak pripremа je uvek težak posle pauze, a znate da smo prošle godine odigrali 70 zvaničnih utakmica. Treniramo u Hali i na atletskoj stazi. Još uvek ugovaramo pripremne utakmice koje sigurno nećemo igrati do 25. avgusta. Većina klubova nije počela pripreme, mislim da smo mi krenuli prvi, tako da ćemo morati da izaberemo protivnike koji budu imali u tom trenutku timove koji mogu da igraju. Zvanična utakmica, prva za sada, biće odigrana na Zlatiboru 7. avgusta sa slovenačkom Krkom. Krajem avgusta dolazi bivši prvak Rumunije Steaua i još dve rumunske ekipe koje su izrazile želju da igraju sa nama i čekamo potvrdu termina. Od klubova u okruženju dogovarali smo sa Metelacem, ali u zavisnosti od njihovog rostera i formiranja ekipe igraćemo jednu utakmicu u Čačku i jednu u Valjevu. To je naš prijateljski klub i sa njima uvek odigramo više utakmica u pripremnom periodu, kaže Ivanović.

Kočović novo pojačanje

– Pripreme smo počeli sa igračima koji su pod ugovorom. U međuvremenu, u ponedeljak je ugovor na tri godine sa našim klubom potpisao Čačanin Nikola Kočović, koji je bio odsutan par godina, a ranije je odigrao nekoliko utakmica za Borac kada se igrala Razvojna košarkaška liga Srbije. Nadamo se da će u narednoj sezoni pojačati bekovsku liniju i da će uz određen rad sa stručnim štabom na čelu sa Jovicom Arsićem imati dobre rezultate.

Marko Marinović je produžio ugovor na dve godine, a sa Radovanom Đokovićem, koji je Super ligu završio u FMP-u, potpisali smo ugovor na dve godine. Istovremeno smo sa šest igrača `96. godište potpisali trogodišnje ugovore, među njima su Gavrilović, Čarapaić i Popović. Ilija Đoković se trenutno nalazi na kratkom odmoru, pošto je bio sa nacionalnom selekcijom na turneji u Kini. Tu postoji mogućnost da ukoliko on pronađe povoljan angažman, a klub bude zadovoljan uz neko obešetećenje, da promeni sredinu ili da produžimo ugovor koji je potpisao do kraja sledeće sezone. U potrazi smo za još dva visoka igrača, a sa Prljom koji je ostao iz prošle sezone ćemo do kraja nedelje definisati i verovatno produžiti ugovor, tako da nastavljamo trend potpisivanja ugovora na više godina, kako ne bi morali posle svake sezone da obnavljamo kompletan tim. Stručni štab je donekle promenjen i pojačan. Tu su pomoćni trener iz juniorske reprezentacije Zlatanović, kao i Milić koji će pomagati Jovici Arsiću, rekao je Marko Ivanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *