Košarkaši Borca sutra debituju u ABA 2 ligi

Košarkaši Borca sutra debituju u ABA 2 ligi

0

Košarkaši Borca igraju sutra premijerni meč u novoformiranom regionalnom takmičenju, ABA 2 ligi. Borac je jedan od tri srpska predstavnika u ovom takmičenju, pored Dinamika i Vršca, a prvu utakmicu će odigrati u Ohridu protiv istoimene ekipe.
Ovo je prva zvanična utakmica posle više decenija u kojoj će Čačani nastupati protiv neke ekipe iz bivše Jugoslavije. U klubu su izrazili zadovoljstvo zbog igranja u ABA 2 ligi, ali isto tako su naglasili da će sezona biti izuzetno teška, kako zbog istovremenog učešća u domaćem košarkaškog prvenstvu i broja utakmica, tako i zbog dalekih putovanja koja ih očekuju.

U 1. kolu KLS Borac dočekuje Vojvodinu

Samo tri dana nakon gostovanja u Makedoniji, Borac startuje i u Košarkaškoj ligi Srbije, koja od ove sezone ima 14 timova. Na sednici Skupštine udruženja klubova Košarkaške Lige Srbije, koja je održana u ponedeljak, usvojene su promene propozicija za sezonu 2017/2018 koje se pre svega odnose na činjenicu da će u ovom takmičenju učestvovati 14 klubova. Takođe usvojen je kalendar takmičenja i obavljen je žreb prema kome će Borac u 1. kolu dočekati Vojvodinu. Utakmica se igra u Hali kraj Morave u subotu, 14. oktobra.

 

POSTAVI ODGOVOR