Претрага
[rstr_selector]

Kosjerićki Skadar na Bojani

Zgrada u centru Kosjerića, čija je izgradnja počela devedesetih i u kojoj je trebalo da bude osam takozvanih socijalnih stanova je, prema rečima predsednika opštine Milijana Stojanića, promašena investicija. Stojanić smatra da je greška napravljena onog trenutka kada je odlučeno da umesto prvobitno planiranih osam, zgrada dobije 40 stanova.

– Trebalo da to bude osam stanova solidarnosti za policajce i prosvetne radnike. Međutim projekat je u jednom trenutku proširen na nešto više od 40 stanova. Ako mogu tako da kažem, izgradnja te zgrade bila je kao gradnja Skadra na Bojani. Bilo je mnogo problema u vezi sa izgradnjom te zgrade i sa izvođačima radova. To je sada sve nebitno jer smo mi, kao lokalna samouprava, sve isplatili i zgrada je u našem vlasništvu, ali je veliko pitanje šta sa njom da radimo, kaže Stojanić.

Promašena investicija

Stojanić kaže da je mesto na kojem se zgrada nalazi veoma lepo, ali da je zgrada promašena investicija.

– Bez obzira što ti stanovi imaju sada izuzetno povoljnu cenu kvadrata, mi ne možemo da ih prodamo. Gradska toplana ne može da je greje zbog velike udaljenosti, a izgradnja podstanica bi bila veoma skupa. Kada je zgrada građena niko nije uzimao u obzir tržište jer je sada očigledno da u Kosjeriću ne postoji potreba za tolikim brojem stanova. Jednostavno, nije se na vreme planiralo kako treba, zbog čega ćemo mi na toj zgradi izgubiti oko 300.000 evra, zaključuje Stojanić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести