Krajem nedelje prolećne temperature

Krajem nedelje prolećne temperature

0
Foto: Dženarika info
Vremenska prognoza

Posle mestimično maglovitog jutra biće umereno do potpuno oblačno i u većini mesta toplije vreme.
Slaba kiša moguća je samo ponegde na jugu i jugozapadu zemlje, a slab sneg na planinama.
Jutarnja temperatura od -3 do 5, dnevna od 5 na severu do 13 stepeni na jugu.
U Čačku jutro oblačno, tokom dana takođe oblaci, ali bez padavina. Maksimalna temperatura od 7 do 11 stepeni.
Potom, do kraja nedelje veoma toplo sa više sunčanih intervala, ponegde temperatura i do 19 stepeni.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima, kao i astmatičare. Neraspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u protekla 24 časa pregledali 22 pacijenta, a obavili su i 37 kućnih poseta. Milanovačka Hitna pomoć je intervenisala osam puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 27 pregleda.

Porodilište

U protekla 24 časa u čačanskom porodilištu rođene su četiri bebe, tri devojčice i jedan dečak a u Gornjem Milanovcu rodio se jedan dečak.

Elektrosnabdevanje

Danas čačanska Elektrodistribucija nastavlja radove na rekonstrukciji mreže niskog napona u Bresnici, zbog čega će od 9 do 16 časova bez električne energije biti potrošači u delu Bresnice (prema Čekerevcima). Planirano je da ovi radovi u istom vremenskom intervalu budu nastavljeni svakodnevno zaključno sa petkom, 05. februarom.
Takođe, od 9 do 16 časova usled planiranih radova na rekonstrukciji mreže niskog napona bez električne energije biće potrošači u delu Jezdine (prema Mečanima). I ovi radovi nastavljaju se zaključno sa petkom, 05. februarom.

Vodosnabdevanje

Čačak i okolina su uredno snabdeveni vodom. Na vodovodnoj mreži nema kvarova koji uslovljavaju zatvaranja sa vodosistema.
U Gornjem Milanovcu ovog jutra sve funkcioniše u najboljem redu.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, tokom jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba teško povređena.
U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Radarska kontrola danas na putevima moravičkog okruga nije planirana ali se savetuje svim učesnicima u saobraćaju, poštovanje saobraćajnih propisa i prilagođavanje brzine kretanja uslovima na putu.

Stanje na putevima

Česte promene vremena menjaju i uslove u kojima se saobraćaja odvija, zbog toga je danas potrebno vožnju prilagoditi promenljivom stanju kolovoza.
Savet vozačima na maksimalan oprez pri vožnji, uz molbu da se brzina kretanja zbog pojave magle na deonici Ljig – Preljina, kao i na putevima pored rečnih tokova prilagodi.
Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali treba voziti oprezno preko planinskih prevoja. Takođe se savetuju da se bez zimske opreme i lanaca ne kreće na put.
Na teritoriji Požege, preporučuje se oprezna vožnja zbog mogućih osulina.
Na snazi je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na sledećim putnim pravcima:
Jošanička Banja – Kopaonik, Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč i Kopaonik – Rudnica.
Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Batrovci, Kelebija i Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta; na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje je 120 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR