Kraljevčanin ubijen u sukobu sa policijom

Kraljevčanin ubijen u sukobu sa policijom

Posle bezuspešnih pokušaja da nagovore na predaju tridesetdvogodišnjeg D.J. koji je pretio da će na njih da baci bombu, kraljevačka policija ga je savladala i lišila života

0

U sukobu sa kraljevačkom policijom sinoć je smrtno stradao tridesetdvogodišnji D.J. posle neuspešnih pokušaja policije da ga primoraju na predaju. D.J, inače osumnjičen da je u prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa, prvobitno je pretio da će baciti bombu na policijsku stanicu u Kraljevu, saopštila je Policijska uprava ovog grada.

Potera

Posle pretnji upućenih policiji, pripadnici MUP-a su uspeli da sa D.J. uspostave kontakt mobilnim telefonom, ali je on uprkos pregovorima odbio da se preda. Nakon toga, policijski službenici su locirali kuću u Ulici Božidara Milunovića, gde se sa bombom skrivao osumnjičeni D. J., a u kući se, u tom trenutku, nalazilo još deset osoba, među kojima i osamnaestomesečna beba i četvoro dece uzrasta od 6 do 13 godina. Tu je bila i petnaestogodišnja devojka osumnjičenog.

Prisebnost i brza intervencija policije

Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću, a D.J. je tada pokušao da bombu aktivira, zbog čega su ga policajci lišili života. Jedan od policijskih službenika je prisebnom i brzom intervencijom uspeo je da dođe do D.J. i tako spreči daleko veću tragediju u kojoj su mogla da stradaju deca i ostali prisutni u kući, kaže se u saopštenju kraljevačke policije.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR