Kraljevo gradi novu zgradu Dečjeg odmarališta „Goč“

Kraljevo gradi novu zgradu Dečjeg odmarališta „Goč“

0

Lokalna samouprava u Kraljevu će ove godine finansirati izgradnju nove zgrade Dečjeg odmarališta „Goč“ koje će se prostirati na oko 1.700 kvadratnih metara.

Slađana Čorbić, direktorka ovog odmarališta, kaže da je za ove svrhe grad izdvojio 80 miliona dinara, i da će izgradnja početi uskoro.

– Imajući u vidu da je odmaralište u vlasništvu grada, odlučeno je da se ove godine iz gradskog budžeta odvoje sredstva za izgradnju novog objekta koji će nići na mestu postojećih, montažnih paviljona. Smeštajni kapacitetei nove zgrade iznosiće 120 ležajeva i sobe neće biti kao do sada, sa osam kreveta, već će biti dvokrevetne i četvorokrevetne. U sklopu objekta biće i fitnes sala, čajna kuhinja, kao i jedna prostorija u kojoj će roditelji, koji dođu u posetu deci, moći da posede i druže se sa njima – rekla je Slađana Čorbić, dodajući da je reč o savremenom objektu koji će imati infrastrukturu i prateće sadržaje i za decu sa posebnim potrebama.

Ona dodaje da je projekat za izgradnju novog krila odmarališta urađen i da predstoji raspisivanje javne nabavke za izvođača radova.

Očekivanja su da će objekat prve goste primiti u ovoj godini.

POSTAVI ODGOVOR