Kratak predah od vrućina

Kratak predah od vrućina

0
Foto: Pixabay

Vremenska prognoza

Danas će biti pretežno oblačno i osetno hladnije sa jakim, povremeno i olujnim severozapadnim vetrom.
Kiša, lokalni pljuskovi i moguće grmljavine očekuju se uglavnom u centralnim i južnim krajevima. Uveče i u toku noći doći će do slabljenja vetra i razvedravanja. Najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni.

Vodosnabdevanje

Nastavljaju se radovi na priključenju polovno-stambenog objekta na vodovodnu mrežu u ulici Straina Lapčevića, pa je u toku dana moguće isključenje vode, a učesnicima u saobraćaju se savetuje da u delu ulice gde se izvode radovi ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju.
U Ulici 663 u Kulinovcima je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Biće saniran u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajni zatvaranje vode. U ostalim dlovima Čačka vodosnabdevanje je uredno a u Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Rada Končara, u kojoj je prekid u snabdevanju vodom planiran od 9 do 14 časova.
Zbog kvara na vodovodnoj mreži i radova na njegovom saniranju naselje Nešković bez vode će biti od 8 do 11 sati.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata 81 intervenciju, od toga 43 u ordinaciji, a 38 na terenu. U Gornjem MIlanovcu je evidentirano više izlazaka na teren s obzirom na to da su lekari obavili 14 kućnih poseta, a deset ambulantnih pregleda, dok je u Ivanjici Hitna pomoć obavila 10 kućnih poseta i 40 ambulantnih pregleda.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod večine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Poremećaji sna i razdražljivost su mogući kod osetljivih osoba. Maksimalna koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

U Čačku su juče evidentirane dve saobraćajne nezgode, a u Guči jedna, na sreću povređenih nije bilo. Radarske kontrole biće od 14 do 22 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku, od 12 do 16 časova u Preljini, a od 16 do 20 časova u Parmencu.

Stanje na putevima

Promena vremena donosi niže i prijatne dnevne temperature, ali kišu i mokre kolovoze, pa se vozačima savetuje više opreza za volanom u svim krajevima naše zemlje, a u Vojvodini se očekuju i jači udari vetra.  Sporija vožnja savetuje se na putevima u planinskim predelima, kroz stenske useke i klisure gde je moguća pojava odrona.
U Ivanjici, na putu Luke – Lučka Reka, u mestu Tanaskovići saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.
U toku je druga faza radovan na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“, na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica. Saobraćaj se preusmerava preko novoizgrađene devijacije.
Prema informacijama uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza za sada nema dužih čekanja, a na teretnim termilanima zadržavanja na izlazu iz naše zemlje su od 60 do 180 minuta.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR