[rstr_selector]

Kratkotrajna isključenja struje zbog revizije trafostanice

Elektrosnabdevanje

dalekovod-servis-obrZbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji trafostanice danas će u vremenu od 9.00 do 14.30 dolaziti do kratkotrajnih isključenja struje u trajanju od pola sata u Ljubiću, Rakovi, u delu Trbušana na Prijevorskom putu do nadvožnjaka i komune sa Dabića brdom, zatim u Ulici Đorđa Tomaševića do vojske, na Sajmištu, u Ulici Bate Jankovića oko Auto-moto društva i u Ulici Ratka Stefanovića uz bedem.
U Ivanjici ima sitnijih kvarova na niskonaponskoj mreži, ali oni za sada ne remete isporuku električne energije i biće sanirani u toku pre podneva. U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima snabdevanje strujom je uredno.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem MIlanovcu nema kvarova, a za danas nisu planirani radovi pa u toku dana neće biti prekida u snabdevanju potrošača vodom.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije domaćinstvima koja se snabdevaju iz Gradske toplane u Čačku je uredna, a u JKP „Čačak“ za grejanje i održavanje zgrada kažu da se u toku dana grejanje obustavlja ukoliko spoljna temperatura vazduha pređe 12 stepeni. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše bez problema za korisnike koji su priključeni na kotlarnice u Železničkoj i Lominoj ulici.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaDežurni lekari u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku imali su isti broj intervencija u ordinaciji i na terenu u toku prethodna 24 časa. Obavili su 33 pregleda u stanici Hitne pomoći i 33 kućne posete. Nešto manje posla imali su lekari u Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu koji su u ordinaciji pregledali 35 pacijenata, a 16 puta su izlazili na teren. Najviše posla su imali ivanjički lekari koji su obavili 74 hitne intervencije od koji su samo tri bile na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza malaKod osoba sa srčanim obolјenjima i osetlјivim nervnim sistemom očekivane biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojavu izraženijih tegoba tokom dana. Od meteoropatskih reakcija su moguće nervoza, glavobolјa i nesanica. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

Porodilište

porodiliste malaČačansko porodilište brojnije je od juče za pet beba. Dečaci su bili brojniji s obzirom na to da su za 24 časa rođene četiri bebe muškog pola, dok je u isto vreme na svet došla i jedna devojčica.

Policijska uprava

radarska-kontrola malaU toku prethodna 24 časa na putevima u Moravičkom okrugu nije zabeležena nijedna saobraćajna nezgoda, podaci su iz Policijske uprave u Čačku. Pipadnici saobraćajne policije koji su zaduženi za kontrolu brzine kretanja vozila u toku pre podneva biti raspoređeni na magistrali od Čačka ka Gornjem Milanovcu, od Čačka ka Ovčar Banji, kao i na glavnim saobraćajnicama u Čačku.

 

Поделите вести