Претрага
[rstr_selector]

Krdžić oslobođen disciplinske odgovornosti

Dragoslav Krdžić, nekadašnji načelnik Ispostave saobraćajne policije u Čačku prvostepenim rešenjem komisije Ministarstva unutrašnjih poslova oslobođen je disciplinske odgovornosti za nesavestan rad i ponašanje koje šteti ugledu policijske službe.

Predlog za pokretanje disciplinskog postupka podnelo je rukovodstvo čačanske Policijske uprave.

Pokretanje disciplinskog postupka i suspenzija Krdžića, kao i suspenzija saobraćajnog policajca Dejana Tadića, u februaru ove godine bili su povod za protest nekoliko saobraćajaca u Čačku.

Prema navodina iz saopštenja čačanske PU oslobađajuće rešenje disciplinskog starešine Ministarstva unutrašnjih poslova kojim je on oslobođen diciplinske odgovornosti nije pravosnažno jer je na njega uložen prigovor.

Iz policije kažu da je u međuvremenu protiv Krdžića podnet predlog za privremeno udaljenje iz MUP-a, imajući u vidu da je Više javno tužilaštvo u Čačku podiglo opužnicu zbog krivičnog dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

Iz PU dodaju da je u toku istraga u dva predmeta zbog postojanja osnova sumnje da je Krdžić izvršio krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести