Krst stoji, ali crkva se neće graditi

Krst stoji, ali crkva se neće graditi

0

Početkom avgusta čačanska javnost je bila obaveštena o izgradnji nove crkve na zelenoj površini koja se nalazi u neposrednoj blizini OŠ “Dr Dragiša Mišović”, preko puta hotela “Morava”.

Odluka o gradnji crkve začudila je mnoge Čačane i izazvala negodovanje jer od hotela “Morava” do crkve Svetog Vaznesenja, koja se nalazi u centru grada, treba nepunih 15 minuta hoda. Iako je skoro svima jasno da je besmisleno graditi još jednu bogomolju, jer u gradu već postoji njih nekoliko,  pogotovo u trenutku kada bolnici nedostaju osnovni aparati, a u vrtićima nema dovoljno mesta za sve mališane. Međutim, pojedinci predvođeni mr Velimirom Ilićem, koji već godinama skuplja odlikovanja Srpske pravoslavne crkve, smatrali su da je na ovoj lokaciji neophodna jedna manja crkva koja bi zadovoljila potrebe vernika tog dela grada.

Zanimljivo je da je na travnjaku odmah poboden krst i pre nego što je dobijena urbanistička saglasnost, pa smo pitali Miloša Milosavljevića, načelnika Gradske uprave za urbanizam, da li je investitor dobio građevinsku dozvolu za izgradnju ove bogomolje:

POSTAVI ODGOVOR