[rstr_selector]

Kućna nega i dalje bez vozila

Čačanska Služba kućne nege i dalje pacijente obilazi sa dva rashodovana „Juga“, a nije retkost da lekara i tehničara ove službe sretnete sa torbama na ulici, jer na teritoriji grada ekipe pešice odlaze u domove pacijenata.

Početkom godine, pojedini, veoma teški bolesnici, su se žalili na rad lekara ove službe, uz komentare da oni redukuju posete i odbijaju izlazak na teren, ne znajući sa kakvim problemima se ova služba suočava. Posle reakcije javnosti, „Auto Čačak“ je ovoj službi poklonio jednu „Škodu fabiu“, a nadležni su obećali da će nabavka novih vozila biti prioritet Zdravstvenog centra „Dr Dragiša Mišović“.

Od obećanja je prošlo više od pet meseci, a vozila još uvek nisu kupljena. Lekari u udaljena čačanska sela odlaze vozilom koje su dobili na poklon, koje je jedino bezbedno za saobraćaj, ali je ono nedovoljno da zadovolji potrebe brojnog stanovništva kojima je ova vrsta lekarske pomoći neophodna.

Sredinom januara Aleksandar Pajović, direktor čačanskog Doma zdravlja, izjavio je da su pare za kupovinu automobila obezbeđene, čujmo šta je tada rekao:

Podsetimo, lekari Kućne nege obilaze najteže bolesnike, stare i nemoćne, nepokretne kao i obolele od najtežih bolesti koji nisu za bolničko lečenje, ali im je neophodna svakodnevna pomoć lekara.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *