Претрага
[rstr_selector]

Kvar na Brezanskom vodovodu

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrU Čačku je jutros uredno vodosnabdevanje s obzirom na to da nema kvarova, kao ni planiranih isključenja vode, dok je u Gornjem Milanovcu sinoć došlo do kvara na glavnom magistralnom vodovodu „Brezna“ zbog čega su bez vode sela Ločevci, Vrnčani, Velereč, Šarani i Donji Branetići. Prema informaciji iz JKP „Gornji Milanovac“ kvar će biti saniran u toku dana.

Hitna pomoć

hitna-pomocU tri hitne medicinske službe u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata evidentirano je 166 intervencija. Čačanski lekari su na teren izlazili 45 puta, a u ordinaciji Hitne pomoći su pregledali 29 pacijenata. Ivanjička Hitna pomoć je imala 56 intervencija od kojih je šest bilo na terenu, dok su dežurni lekari milanovačke Hitne pomoći pregledali 31 pcijenta u ordinaciji a pet na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaUsled očekivane biometeorološke situacije tegobe su i dalјe moguće kod osoba koje imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti problemi sa snom, razdražlјivost i glavobolјa. Savetuje se oprez od UV zračenja.

Uprava saobraćajne policije

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrPrema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije u toku jučerašnjeg dana u Međuvršju se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih. Kontrola brzine kretanja vozila u Moravičkom okrugu za danas nije planirana.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaU prvom delu dana vozače će pratiti povoljni vremenski uslovi, sunčano i toplo vreme, ali su meteorolozi za popodne najavili pljuskove i grmljavinu pa će biti potrebno više opreznosti za volanom, koja je neophodna i na deonicama na kojima se izvode radovi.
Iz Puteva Srbije su saopštili da će radovi na uklanjanja nestabilnih stena kroz Ovčarsko – kablarsku klisuru na deonici Pakovraće – Kratovska stena biti nastavljeni u ponedeljak pa će se ponovo od 07.00 do 17.00 časova, za vreme izvođenja radova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta.
Od ponedeljka počinju i radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza na na deonica Guča – Kaona (Gornji Dubac) – Mirajići. Radovi će se izvoditi do 18. maja od 08.00 do 17.00 časova, a u zoni radova saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.
Isti režim saobraćaja je na putu između Požege i Arilja zbog  rehabilitacije mosta preko Đetinje gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Usporen saobarćaj zbog radova vozače očekuje na putu od Topole ka Rudniku, kao i na na deonici Užice-Kneževići zbog aktiviranja klizišta u naselju Bela zemlja.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe i to četiri devojčice, a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Поделите вести