[rstr_selector]
Foto: Pexels from Pixabay

Kvar na dalekovodu Zablaće – Lipnica, sutra bez struje Gornje Dragačevo

Elektrosnabdevanje

Noćas je došlo do kvara na na dalekovodu Zablaće – Lipnica, bez napona je ostalo 15 trafostanica, struje jutros nema u Lipnici Petnici i delovima Žaočana, Slatine i Zablaća. Kvar bi trebalo da bude saniran u toku pre podneva.
Iz pogona Elektrodistribucije u Guči su za sutra najavili radove na redovnoj godišnjoj reviziji trafostanice „Guča“ zbog kojih će od 09.00 do 15.00 časova bez struje biti Guča, Kotraža, Kaona, Gornji i Donji Dubac, Milatovići, Lisa, Viča, Turica, Goračići, Dragačica, Rasovac, Zeoke, Tijanje, Grab, Virovo, Prilipac, Lopaš, Donja i Gornaj Kravarica.

Hitna pomoć

U hithoj pomoći u Čakču u toku prethodna 24 sata lekari su obavili 51-nu intervenciju na terenu, a 20 pregleda su obavili u ordinaciji. U hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 22 pacijenta, a obavili su i devet kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike izazivaće tegobe kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim problemima. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje i reumatski bolovi. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

U Čačku su juče evidentirane tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, u saobraćajnoj nezgodi u Ivanjici jedno lice je lakše povređeno, a na teritoriji Gornjeg Milanovca i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nije planirana kontrola brzine kratanja vozila, ali se vozačima savetuje pažljivija vožnja zbog kiše koja smanjuje vidljivost i uslovljava mokre i klizave kolovoze.

Stanje na putevima

Slaba kiša će danas uslovljavati mestimično mokre kolovoze u većini krajeva, a meteorolozi u drugom delu dana najavljuju intenzivnije padavine u zapadnim, centralnim i južnim delovima Srbije. Jesenji uslovi vožnje, pored mokrih kolovoza mogu doneti opasnost od odrona zato opreznije treba voziti pored Zapadne Morave, dolinom Ibra i Drine, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, kroz useke i tunele na Đerdapskoj magistrali, kao i na putevima koji vode kroz planinske i stenske useke.
U tunelima „Šarani“ i „Savinac“ u okviru priprema za servisne preglede tunelske opreme i sistema, koji su najavljeni za ponedeljak 25. oktobar, za saobraćaj su zatvorene preticajne  trake u obe tunelski cevi u smeru ka Čačku.
U ponedeljak je planirano da se u tunelu „Šarani“, od 9 do 17 časova obustavi saobraćaj u desnoj traci, a za to vreme saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz levu tunelsku cev, a u sredu će biti obustavljen saobraćaj u levoj traci tunela i saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz desnu cev tunela.
Radova ima i na magistralnom putu između Sušice i Zlatibora, zbog kojih je kod tunela Palisad postavljena saobraćajna signalizacija, jedna traka je zatvorena, a saobraćaj se odvija dvosmerno dvema slobodnim trakama.
Prema podacima Uprave granične policije, višesatna zadržavanja, se i dalje beleže na teretnim terminalima ka Mađarskoj i Hrvatskoj, dok na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Поделите вести