[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Kvar na magistralnom toplovodu, bez grejanja korisnici Gradske toplane

Grejanje

U Čačku je došlo do pucanja magistralnog toplovoda, pa će zbog intervencije na popravci kvara od 10.00 do 14.00 časova biti obustavljena isporuka toplotne energije svim korisnicima Gradske toplane. Bez grejanje će biti stanovnici Alvadžinice, Nemanjine ulice, Avenije lipa kao i naselja Sedmi juli, starog Autoprvoza, Sinđelićeve, Nušićeve i ulice Radiše Poštića, kao i Bulevara Vuka Kardžića.
U Gornjem MIlanovcu su svi objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanica u Lominoj i Železničkoj ulici, uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Elektrosnabdevanje

Za danas su planirani radovi na mreži niskog napona zbog kojih će od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u Brđanima, zaseok Kneževići, s tim što će 9.00 do pola 10.00 bez struje ostati svi potrošači na teritoriji Brđana i u većem delu Milićevaca.
U Dragačevu će od 08.00h do 15.00 časova bez električne energije biti sela Rasovac i Živica, a na području Požege od 8.00 do 17.00 časova struje neće imati potrošači u delu Guglja, Jelen dolu, Papratištu, Tabanovićima, Loretu, Tučkovu i delu Donje Dobrinje.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“, zbog kvara na vodovodnoju mreži i radova na njegovom saniranju u toku prepodneva je moguće  isključenje vode u Ulici 1300 kaplara. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Bioprognoza

Prema bioprognozi za danas blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i glavobolјe. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa temperaturom vazduha tokom dana.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata, evidentiran je nešto manji broj pregelda u odnosu na prethodne dane. Pomoć u  stanici hitne medicinske službe zatražilo je 15 pacijenata, a lekari su obavili 30 intervencija na terenu. U Gornjem Milanovcu se beleži povećan broj hitnih intervencija, za 24 sata evidentirano je 26 ambuantnih pregleda i 11 kućnih poseta. Za pomoć su se najviše javljali kardiovaskularni bolesnici i pacijenti sa respiratornim tegobama, koji prema rečima dežurnog lekara, tokom februara uvek imaju najviše zdravstvenih problema.

Policijska uprava

U saobraćajnoj nezgodi koja se juče dogodila u Čačku, jedno lice je lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila vršiće se tokom celog dana na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku u koje spadaju Bulevar Tanaska Rajića, ulice Crvene armije i Aleksandra Savića, od 22.00 do 02.00 sata iza ponoći radari će biti u Mrčajevcima, a od 02.00 do 06.00 sati sutra ujutru u Konjevićima.

Stanje na putevima

Temperature su tokom noći i jutra uglavnom ispod nule, pa se na vlažnim deonicama stvara poledica, a temperature tokom dana otapaju sneg na planinskim putevima zbog čega se kolovoz noću ledi i ostaje klizav dobrim delom dana. Na pojedinim planinskim putevima su snežne padavine prethodnih dana donele nove slojeve snega pa je vožnja sigurnija uz upotrebu lanaca. Na putevima I prioriteta snega na kolovozu do 5 centimetara ima na prilazu Divčibarama i na putu od Ivanjice ka Javoru, kao i od Surdulice preko Vlasine do graničnog prelaza sa Bugarskom. Slični uslovi vožnje očekuju vozače i na planinskim putevima II i III prioriteta Ivanjice, Sjenice Valjeva, Novog Pazara, Užica, Kruševca i Vranja. Na nekima od njih je uvedena zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima, a neprohodan je putni pravac Odvraćenica – Preko brdo na Goliji.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Horgoš, teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju 4 sata, na Batrovcima se čeka do šest sati,
na Šidu tri sata, a na graničnim prelazima Kelebija i Bačka Palanka čekanje je oko sat vremena minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести