[rstr_selector]
Image by ri from Pixabay

Kvar na toplovodu u Kneza Vase Popovića nije otklonjen

Grejanje

Kvar na toplovodu u Ulici Kneza Vase Popovića juče nije otklonjen, tako da su i danas bez grejanja okolne ulice i deo Ulice Svetozara Markovića brojevi 57, 59 i 61. U JKP za grejanje „Čačak“ kažu da se očekuje da će kvar biti saniran u toku prepodneva, a radijatori bi u stanovima trebali da budu topli tokom večeri, jer će zbog viših spoljnih temperatura grejanje u toku dana biti obustavljeno u celom gradu.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na mreži niskog napona bez struje će danas biti potrošai u delu Brđana i Prislonice, od magistrale ka manastiru Vujan i potes Kolonija. Planirano je da se radovi izvode od 09.0 do 15.00 časova, a zbog radova na izmeštanju podzemnih kablovskih vodova od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biće potrošači na Gradskom Bedemu od broja 5 do broja 31.
U Trnavi se izvode radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže, pa će od 09.00 do 15.00 časova bez struje biti Protića bunar.
Na području Gornjeg Milanova od 9.00 do 14.00 časova planirano je isključenje u selu Svračkovci.
U Ivanjici će zbog radova na niskonaponskoj mreži u od 08.00 do 12.00 sati bez električne energije biti naselje Lukovići na Palibačkom Grobu.

Vodosnabdevanje

U ulicama Dobrosava Pavića i Gvozdena Paunovića danas će se izvoditi radovi na priključenju potrošača na vodovodnu mrežu. Radovi će trajati do 12.00 sati, a za to vreme je moguće da će dolaziti do povremenih isključenja vode.

Bioprognoza

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

Stanje na putevima

Danas će povremeno slaba kiša i mestimično mokri kolovozi usporavati vožnju. Meteorolozi najavljuju češće pljuskove u severnim i centralnim krajevima zbog čega će vozačima u tim predelima Srbije biti potrebno više opreznosti. Tokom popodneva se očekuje pojačan saobraćaj koji može usloviti usporenu vožnju na mestima na kojima ima radova.
Još uvek je zatvorena deonica od Brežđa ka Divčibarama, i od Jošaničke banje ka Kopaoniku, dok se iz pravca Brusa od 9 do 17 časova koristi obilazni put koji vodi od Brusa preko Krive reke do Rendarske krivine.
U toku je rehabilitacija kolovoza na deonici Takovo – Pranjani, zbog čega se saobraćaj i dalje odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Na deonici Pranjani – Trbušani obustavljen je saobraćaj zbog radova na izgradnji tunela pa se vozila preusmeravaju na lokalni putni pravac, a zatvorena je i deonica Gojna Gora – Ljubić na delu gde se gradi nadvožnjak i pristupna saobraćajnica na ukrštaju sa trasom auto-puta i tu se saobraćaj preusmerava na lokalnu saobraćajnicu.
Na deonici autpouta Takovo – Preljina u toku je ispiranje kišnih odvoda zbog kojih je u smeru ka Takovu saobraćaj povremeno usporen.
Na deonici Kraljevo-Ušće, u mestu Progorelica, izvode se radovi na sanaciji klizišta, uz naizmenično propuštanje vozila.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim terminalima beleže višesatna čekanja na prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

Поделите вести