[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Kvar na vodovodnoj mreži na Obrežu

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je pukla cev na Obrežu u Ulici 2, gde će u toku pre podneva biti zatvorena voda kako bi radnici sanirali kvar. U ostalim delovima grada nema kvarova na vodovodnoj mreži, a uredno vodosnabdevanje beleži se u Gornjem Milanovcu i Lučanima.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 27 pregleda, dok su na terenu lekari intervenisali 55 puta. U Gornjem Milanovcu u isto vreme bilo je 19 pregleda u ordinaciji i osam kućnih poseta, a ivanjički lekari su obavili 63 ambulantna pregleda i 16 kućnih poseta što je znatno veći broj intervencija na terenu u odnosu na prethodne dane.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na hronično obolele i osetlјive osobe, ali se u jutarnjim satima izvestan oprez savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, naročito u jutarnjim satima.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se u prethodna 24 sata dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih. Radarske kontrole će biti na teritoriji grada od 14.00 do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Padavina trenutno nema, međutim jutra i večeri su maglovita, a pored smanjene vidljivosti, poledica predstavlja opasnost u vožnji jer su kolovozi zbog magle i sumaglice vlažni, a kako su temperature u ovim delovima dana niže na pojedinim deonicama može se stvoriti i tanak sloj leda koji se teže primećuje, zato je potrebna sporija vožnja. A veći oprez se savetuje i na putevima pored rečnih tokova, u višim predelima, po kotlinama i duž stenskih useka gde postoji opasnost od odrona zemlje i kamena.

Prohodnost puteva je dobra, a s obzirom na to da je u toku zimski raspust i da je pred nama još jedan vikend, a da na našim skijalištima ima dovoljno snega, to se tokom dana očekuje pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima.
Što se tiče radova, ima ih na deonici Kratovska stena – Lučani gde se radi na uređenju stenskog useka kod liške stene pa se vozila naizmenično propuštaju, a radi se i na više deonica kroz Ovčar Banju i na delu magistrale koja iz pravca Požege vodi ka Užicu. Na putu između Topole i Kragujevca na delu kod Cerovca, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija nešto usporenije.

Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja, dok su na teretnim na izhlazu u pravcu ka mađarskoj i hrvatskoj zadržavanja često višesatna.

Поделите вести