Kvar na vodovodnoj mreži u Ulici Veselina Milikića

Kvar na vodovodnoj mreži u Ulici Veselina Milikića

0
Ilustracija
Vodosnabdevanje

U Ulici Veselina Milikića u delu gde se izvode radovi na rekonstrukciji, došlo je do oštećenja vodovodne mreže, zbog čega su bez vode potrošači od Učiteljske do Ulice Kralja Petra. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih sati. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno. U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, pa će od 9 do 12 sati bez vode biti ulice Rada Končara, Proleterskiih brigada, deo Ulice Vuka Karadžića od Ulice 1300 kaplara do Rada Končara, Gospodar Jevremova i Prvomajska.

Hitna pomoć
Lekari u Hitnoj pomoći u Čačku obavili su u toku prethodna 24 sata 42 pregleda na terenu a 35 u ordinaciji, dok su njihove kolege u Gornjem Milanovcu pregledali 33 pacijenta u ambulanti i obavili 5 kućnih poseta. Ivanjička Hitna pomoć intervenisala je 64 puta, od tog broja 60 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a četiri na terenu.
Bioprognoza
Period relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika za većinu hronično obolelih osoba se nastavlja. Očekivani termički uslovi su znatno iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine. Preporučuje se oprez i smanjenje fizičkih napora, a takođe i primena adekvatne zaštite od UV zračenja.
Porodilište
U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica.

 

Policijska uprava

Podaci iz Policijske uprave pokazuju da je u toku jučerašnjeg dana na putevima u Moravičkom okrugu bilo uglavnom mirno, dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Čačku u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo porveđenih putnika.

Stanje na putevima

Na kraju smo još jedne radne nedelje, predstojeći vikend na neki način nagoveštava početak letnje turističke sezone i period u kome se mnogo više putuje, pa se tako veći broj vozila i pojačan saobraćaj na autoputevima i putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. Saobraćaj se u danima vikenda pojačava i na graničnim prelazima što često donosi i duže vreme zadržavanja od uobičajeno a trenutno se prema poslednjim podacima uprave gp zadržavanja na našim putničkim terminalima kreću od 15 do 20 minuta. Teretna motorna vozila i dalje višesatno čekaju na gp sa mađarksom na izlazu iz zemlje. Građevinska sezona u kojoj se nalazimo donosi dosta izmena u saobraćaju zbog aktuelnih radova.

U toku su radovi na deonici Preljina – Mrčajevci zbog kojih se saobraćaj u Preljini od 8 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a izvode se i radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Mladenovac – Topola. Radovi će se izvoditi svakog dana u vremenu od 7 do 15 časova a ometanje saobraćaja će se svesti na minimum.
Na deonici Ivanjica – Ušće, na lokacijama Veljovića škola i Duboki potok u toku je sanacija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Predviđeni rok završetka radova je 22. jul. Opreznija vožnja potrebna je i na deonici Aljinovići – Sjenica gde se izvode radovi na pojačanom održavanju puta. Radovi se izvode pod saobraćajem uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju i opremu. Povremeno usporena vožnja očekuje vozače i zbog održavanja magistralnog puta Kneževići – Bela Zemlja – Užice.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR