Претрага
[rstr_selector]

Kvar na vrelovodnoj mreži u Aveniji lipa

U toku jučerašnjeg dana došlo je do kvara na vrelovodnom sistemu na uglu ulica Stoje Tošić i Bulevara Vuka Karadžića. Bez grejanja su Prehrambeno – ugostiteljska škola i stambene zgrade u Bulevaru Vuka Karadžića od broja 41 do 47 i br. 39/b.

Nenad Ocokoljić, tehnički direktor u JP za grejanje „Čačak“ kaže da je sistem održan u toku jučerašnjeg dana, a da su radovi na saniranju počeli u jutarnjim satima. Kvar nije velike prirode, ali se očekuje da će u narednih nekoliko sati biti uspostavljena normalna isporuka toplotne energije.

Prethodnih dana nije bilo kvarova na daljinskom sistemu ali su korisnici grejanja ovom preduzeću upućivali dosta primedbi na temperaturu u stanovima, pa su iz tog razloga vršena merenja, pri čemu je ustanovljeno da je u pojedinim stanovima temperatura bila na donjoj granici. Ocokoljić ističe da je bilo nemoguće pojačati režim grejanja zbog povećane brzine vetra koji je duvao i preko 5 m/s. U takvim spoljnim uslovima ne vrše se merenja temperature u stanovima, jer veoma veliki uticaj na toplotu u pojedinim stambenim jedinicama ima loša stolarija, a sistem grejanja praktično nije mogao da anulira uticaj vetra i hladnog vremena u zgradama sa lošom izolacijom.

Поделите вести