Претрага
[rstr_selector]

Kvar u kotlarnici Vinara

Grejanje

Zbog kvara na toplovodu u kotlarnici „Vinara“ danas će bez grejanja biti delovi ulica Mila Ivkovića i Pigove i restoran „Belvi“. Iz JKP za grejanje „Čačak“ saznajemo da kvar najverovatnije neće biti otklonjen danas, pa će pomenuti delovi grada bez grejanja biti i sutra. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše uredno za sve korisnike koji se snabdevaju toplotnom energijom iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros nema kvarova, a planirani radovi neće uslovljavati isključenja vode. U Gornjem Milanovcu će doći do prekida u snabdevanju vodom od 09.00 do 13.00 časova u Ulici Branka Radičevića i delu Ulice Jakova Obrenovića, zbog radova na saniranju kvarova.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku, u toku prethodna 24 sata, evidentirano je 28 ambulantnih pregleda i 34 intervencije na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 45 pregleda i devet kućnih poseta, dok je u ivanjičkoj Hitnoj pomoći evidentirano 80 pregleda, četiri kućne posete, a tri pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će biti relativno povolјne. Opreznost se savetuje srčanim bolesnicima, a u košavskom području i psihički osetlјivim osobama. Meteoropatske reakcije u formi nervoze, glavobolјe i reumatskih bolova i dalјe se očekuju. Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu, u toku prethodna 24 sata, rođene su četiri bebe, tri devojčice i jedan dečak, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođene su dve bebe i to dečak i devojčica.

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskom području Čačka, a do 17.00 na području Ivanjice.

Stanje na putevima

Početak radne nedelje donosi umeren saobraćaj na putevima širom naše zemlje, a veći broj vozila se očekuje unutar gradova. Magla u jutarnjim satima može uticati na smanjenu vidljivost pored reka i po kotlinama, dok se i danas u košavskom području očekuje jak vetar, pa se savetuje veća opreznost. Opreznost je potrebna i na putevima kroz stenske useke i klisure zbog česte pojave odrona zemlje i kamena. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Na deonicama gde se izvode radovi potrebno je vožnju prilagoditi uslovima na putu i izmenama u režimu saobraćaja.

Поделите вести