Претрага
[rstr_selector]

Kvarovi na kamionima usporili odvoženje smeća

Zbog kvarova na dva kamiona čačanski „Komunalac“ u proteklom periodu nije redovno odvozio smeće sa seoskog područja. Prema rečima Miodraga Lukovića, tehničkog direktora ovog preduzeća, u ispomoć su im dolazile kolege iz Gornjeg Milanovca i Požege pa je problem na taj način prevazilažen.

– Tačno je da je bilo zastoja, ali iz opravdanih razloga. Nismo mogli da dođemo u ono vreme kada naši korisnici to očekuju nego sa zakašnjenjem od dan ili dva. To je sada sve u normalnom režimu i sve funkcioniše. Mislim da građani treba da znaju da mi imamo 18 kamiona, ali su oni u proseku punoletni. Sve su to stara vozila, a kvar nam se desio na dva najfunkcionalnija, stara po 11 godina. Došlo je do gotovo identičnih kvarova na oba kamiona, kaže Luković.

Bez naplate na seoskom području

Tehnički direktor „Komunalca“ još jednom podseća da ovo preduzeće besplatno odvozi smeće sa seoskog područja i smatra da bi to trebalo da bude drugačije rešeno.

– Na žalost, mi nemamo nikakvu finansijsku podršku niti naplatu na seoskom području. Praktično, mi smeće sa seoskog područja odvozimo praktično besplatno, ali mislim da će to sistemski morati da se uredi. Mislim da će to u nekom budućem periodu morati da se reguliše, rekao je Luković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *