[rstr_selector]

Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog JKP „Vodovod“, kod Stare škole u Ljubiću i u ulici Časlava Pavlovića kod broja 42 registrovani su kvarovi na vodovodnoj mreži. Biće sanirani u toku dana, a za vreme radova na popravci je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu je došlo do pucanja vodovodne cevi u Karađorđevoj ulici na Rudniku, pa su bez vode potrošači koji se snabdevaju sa rezervoara Kolonija. Normalizacija u vodosnabdevanja očekuje se do 12.00 sati.
U Ulici Vuka Karadžića u toku dana može dolaziti do periodičnog isključenja vode zbog prevezivanja priključaka na vodovodnu mrežu. U ostalim delovima Gornjeg Milanovca snabdevanje vodom se odvija normalno.

Zbog pucanja cevi na glavnoj vodovodnoj liniji od rezervoara Ponjavići prema gradu, kao i u naselju Ivovik, doći će do prekida u snabdevanju vodom od 12.00 do 16.00 časova.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu i raskresu rastinja u zoni dalekovoda od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači u Lipnici, Žaočanima, Petnici, Premeći i Rajcu, zaseok Kotline.
U Pranjanima će u istom periodu bez stuje biti zaseoci Tošići i Ridovi brdo, u Dragačevu zaseok Bogićevići u Guberevcima, a na području Požege planirano je isključenje sturje u delu Gornje Dobrinje i Duškovaca i u Mršeljima.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje asmatičarima i srčanim bolesnicima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku evidentirane su 83 intervencije u toku prethodna 24 sata. Povećan je bio broj izlazaka lekara na teren, obavili su 53 kućne posete, a u ordinaciji su pregledali 30 pacijenata.
Lekari hitne medicinske službe u Gornjem Milanovcu imali su uobičajen obim posla, obavili su 18 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku se dogodila jedna u kojoj je jedno lice teško povređeno. Kontrola brzine kretanja vozila za danas nije planirana na putevima koje pokriva Uprava saobraćajne policije Čačak.

Stanje na putevima

Nakon hladnog jutra očekuje se toplije vreme što će vozačima donositi povoljne uslove za vožnju. U jutarnjim satima moguća je pojava magle i niske oblačnosti koja može smanjivati vidljivost u planinskim predelima i uz rečne tokove.
Od 7 do 15 časova, izvode se radovi na košenju putnog pojasa, na deonici Ljig – Takovo, u oba smera.
U toku izvođenja radova za saobraćaj su zatvorene zaustavne saobraćajne trake. Do kraja septembra da na deonici Takovo-Pranjani, do radovi na rehabilitaciji puta.
Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
I danas će biti na snazi obustava saobraćaja na deonici Beranovac – Goč, od 7 do 18 časova zbog radova na asfaltiranju puta. Alternativni putni pravac za vreme obustave vodi preko Vrnjačke Banje.
Zbog radova na izgradnji tunela na deonici Pranjani – Trbušani vozila se preusmeravaju na lokalni putni pravac, a zbog izgradnje nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na budućoj trasi autoputa saobraćaj se sa regionalnog puta Gojna Gora – Čačak, preusmerava na lokalni put.
Podsećamo na obustavu saobraćaja zbog radova na regionalnom putu Brežđe – Divčibare zbog čega se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Prema podacima Uprave granične policije nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza dok se na teretnim vozila zadržavaju duže na izlazu iz zemlje ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

 

Поделите вести