Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Iustracija
Vodosnabdevanje

U Ulici Svetog Save kod broja 17, Stefana Prvovenčanog kod broja 92 i u Prizrenskoj došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvarnje vode. Na pomenutim lokacijama učesnicima u saobraćaju se savetuje da ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju.
U Gornjem Milanovcu će zbog kvarova na vodovodnoj mreži doći do prekida u snabdevanju vodom do 12 sati u Ulici Petra Kočića, do 13 časova u naselju Takovo pre škole, a do 15 časova u Korčaginovom naselju, i delovima ulica Rajka Milovanovića i Milosava Milosavljevića.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 20 pacijenata, a na terenu su intervenisali 35 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo 25 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta, a ivanjički lekari su imali 43 hitne intervencije od kojih je šest bilo na terenu.

Bioprognoza

Povoljne biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima, a u prepodnevnim satima i astmatičarima. Moguća je glavobolja kao i bolovi u kostima i zglobovima. Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

Porodilište

Pet beba je rođeno u čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata i to tri devojčice i dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče je rođena jedna devojčica.

Uprava saobraćajne policije

Na putevima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 17.00 časova na području Ivanjice.

Stanje na putevima

Danas se očekuju povoljni uslovi za obavljanje saobraćaja, a vozačima se i pored toga savetuje da poštuju propise, ne ugrožavajući svoju i tuđu bezbednost i da budu posebno oprezni na deonicama gde se izvode radovi.
Danas od 12 do 13 časova izvodiće se radovi na ispitivanju mosta u mestu Jarmenovci na deonici Topola – Rudnik, a za to vreme saobraćaj će ručno regulisati radnici sa zastavicama. Saobraćaj je i dalje obustavljen na vijaduktu na obilaznici oko Čačka na deonici Konjevići – Beljina, a prema najavi iz Puteva Srbije, uspostavljanje naizmeničnog propuštanja saobraćaja preko vijadukta očekuje se sredinom naredne nedelje. Do 28. oktobra izvodiće se radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Užicu, na uglu Omladinske i Ulice Lipa, a saobraćaj se odvija prema postavljenoj privremenoj signalizaciji.
Na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka do 12. oktobra izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR