[rstr_selector]

Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda ulice Blagoja Nikolića i Skopska su od juče popodne bez vode zbog pucanja vodovodnih cevi, a jutros su registrovani kvarovi i u Moravskoj kod broja 22 i Ključkoj kod broja 89. Svi kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, kada se očekuje da će snabdevanje vodom u pomenutim ulicama biti normalizovano. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova do 13.00 časova bez vode biti deo Ulice kneza Aleksandra i Rudničke ulice.

Policijska uprava

Na području Čačka u toku jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda pokazuju podaci iz Policijske uprave u Čačku. Radarske kontrole biće do 14 časova raspoređene na svim važnijim saobraćajnicama u Čačku i Gornjem Milanovcu.

Stanje na putevima

Povoljnije vremenske prilike u odnosu na prethodne dane doneće dobru prohodnost puteva, a vozačima lakšu i sigurniju vožnju. Iz AMSS upozoravaju da ovakve promene vremena i česte temperaturne razlike mogu biti uzrok pojave odrona zemlje i kamena koji su poslednjih dana češći na deonicama koje vode dolinama reka, pored stenskih useka i klisura, pa se vozačima savetuje opreznija vožnja ukoliko prolaze kroz Ovčarsko- kablarsku, Sićevačku i Drensku klisuru, dolinom Drine i Ibra, kao i Đerdapskom magistralom. Na putevima prvog i drugog prioirteta saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja i prekida, a dodatna opreznost je potrebana na deonicama na kojima se još uvek izvode radovi. Naizmenično propuštanje vozila vozače očekuje na deonici Cerovac – Kragujevac, a usporen je saobraćaj i na mostu preko potoka Suva jaruga, na deonica Zagrađe – Gornji Milanovac gde je zbog radova zatvorena krajnje leva traka, a saobraćaj se odvija dvosmerno, srednjom i desnom saobraćajnom trakom. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom i trajaće do 28. decembra. Obustavljen je saobraćaj na deonici Lučani – Guča zbog sanacije Liške stene, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 sata lekari čačanske Hitne pomoći su obavili 53 pregleda na terenu, a u ordinaciji su pregledali 25 pacijenata. Isti broj pregleda evidentiran je i u stanici Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu, dok je kućnih posta bilo deset.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Glavobolјa, reumatski bolovi i osećaj malaksalosti su mogući kod meteoropata. Povećana koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Поделите вести