Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Vodosnabdevanje

U Ulici Vojvode Stepe Stepanovića kod „OMV“ pumpe je došlo do pucanja vodovodne cevi, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran u toku prepodneva. Za vreme radova moguće je kratkotrajno isključenje vode u tom delu ulice. Učesnicima u saobraćaju se savetuje da obrate pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju koja je postavljena dok traju radovi na popravci.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova na vodovodnoj mreži od 8 do 12 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u Ulici Miloša Đurića, od 8 do 10 u Ulici Braće Dražević, a od 09 do 12 sati u Cerskoj.

Bioprognoza

Očekuju se nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i reumatičarima. Kao meteoropatske reakcije mogući su bolovi u mišićima i razdražljivost. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je 40 puta na terenu u toku prethodna 24 sata, a u ordinaciji su lekari pregledali 23 pacijenta. U Gornjem Milanovcu lekari Hitne medicinske službe obavili su devet kućnih poseta I 18 ambulantnih pregleda.

Porodilište

U čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe, dve u čačku I to dve devojčice, dok je u milanovcu rođen jedan dečak.

Saobraćajna policija

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe povređene. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće do 10 sati u Konjevićima, od 10 do 14 časova u Lipnici, a od 14 do 18 časova na frekventnijim ulicama u Čačku.

Stanje na putevima

Meterorolozi su za danas najavili naoblačenje koje će doneti kišu i pljuskove, što će uticati i na odvijanje saobraćaja jer je po kiši smanjena vidljivost, a zbog vode koja se stvara na kolovozu i ispunjava sva oštećenja i udarne rupe, vozačima se savetuje sporija i pažljivijaa vožnja kako bi ta oštećenja na vreme uočili.
Opasnost u vožnji predstavljaju i odroni kojih najviše ima u planinskim predelima, pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Radovi na pojačanom održavanju deonice Aljinovići – Sjenica su produženi I izvodiće se pod saobraćajem do 15. maja.
Zbog radova na popravci mosta preko reke Trešjnice na magistralnom putu Ljubovija – Rogačica saobraćaj za putnička vozila preko mosta se odvija naizmenično, dok je na snazi zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone, a alternativni pravac je obilazni put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu izvode se radovi na pojačanom održavanju kolovoza, zbog kojih se vozila na pojedinim deonicama puta naizmenično propuštaju.
Prema podacima Uprave granične policije vozači teretnih motornih vozila mogu danas da očekuju povremeno duža zadržavanja na izlazu iz zemlje ka Hrvatskoj I Mađarskoj.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR