Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Vodosnabdevanje

U Sinđelićevoj ulici kod zelene pijace u Čačku je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Za vreme radova na saniranju kvara, koji će se obavljati u toku prepodneva, moguće je redukovano snabdevanje vodom od raskrsnice sa Obilićevom do raskrsnice sa Ulicom Svetozara Markovića. Učesnicima u saobraćaju se savetuje da obrate pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu od 8.00 sati su bez vode stanovnici Cerske ulice, a radovi bi trebalo da budu završeni do 11.00. Od 9 do 10 sati doći će do prekida u vodosnabdevanju u naselju Nevade, a od 9 do 13 časova u varošicama Takovo i Beršići. Ulica Miloša Velikog, od raskrsnice sa Kursulinom do kraja ulice, bez vode će biti od 10 do 12 sati.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na mreži niskog napona i danas će od 9.00 do 14.00 časova bez struje biti deo Trbušana oko Rasadnika. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i na području Dragačeva nema kvarova na elektromreži, kao ni planiranih isključenja za danas.

Bioprognoza

Zadržava se period sa nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima se savetuje naročit oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su razdražljivost, pospanost i bolovi u kostima i zglobovima. Preporučuje se adekvatno odevanje i dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći obavili su 18 pregleda u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 46 puta. Milanovačka hitna pomoć imala je isti broj intervencija u ordinaciji – 18, dok je kućnih poseta bilo devet.

Stanje na putevima

Zbog najavljenog naoblačenja praćenog padom temeprature, kišom i snegom u planinskim predelima potrebna je veća opreznost za volanom.
Zbog predstojećeg vikenda, u popodnevnim satima se očekuje pojačan saobraćaj na najfrekventnijim putnim pravcima.
Završeni su radovi na deonici Jošanička Banja – Kopaonik, saobraćaj se odvija normalno, a vozače usporena vožnja očekuje i dalje zbog radova na redovnom održavanju vijadukta na obilaznici oko Čačka, gde se vozila naizmenično propuštanju.
U tunelu „Šarani“ izvodiće se radovi na periodičnom pregledu inteligentnih saobraćajnih sistema opreme, pa će u toku radova za saobraćaj biti zatvorena vozna saobraćajna traka u tunelu u smeru ka Beogradu, a saobraćaj se odvija preticajnom trakom.
Obustavljen je saobraćaj na mostu preko Kravaričke reke na deonici Lis – Arilje. Alternativni putni pravci vode preko Lučana i Požege, ili Guče i Ivanjice.
Zbog radova na mostu Sušica na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice na snazi je obustava saobraćaja od 8 do 14 časova, a vozila se preusmeravaju na obilazni put preko Mačkata.
Oni koji planiraju put ka Dibvčibarama preko Mionice zbog obustave saobraćaja u mestu Brežđe gde se izvode radovi na sanaciji klizišta moraju koristititi putni pravac koji vodi preko Divaca, Valjeva i Rajkovića do Osečenice i Bogdanovića brda.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja, dok vozači teretnih vozila mogu očekivati nešto duža zadržavanja prilikom izlaska iz Srbije.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR