[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Lepo vreme donosi povoljne uslove za vožnju

Vremenska prognoza

U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano i umereno toplo veme. Duvaće slab  promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura biće od 12 do 16 stepeni.
U Čačku i okolini će biti pretežno sunčano vreme uz slab vetar, a najviša dnevna temeperatura biće oko 12 stepeni.

Stanje na putevima

Saobraćaj se na autoputevima i glavnim putnim pravcima odvija bez zastoja i umerenog je intenziteta. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a veći broj vozila se očekueje u popodnevnim časovima. Jutra i večeri su u ovom periodu hladni i magloviti zbog toga vozači u tim delovima dana moraju biti oprezniji, a posebno pored reka i u kotlinama gde je vidljivost obično smanjena. Snega mestimično u raskvašenom stanju ima na putevima II i III prioriteta na teritoriji Ivanjice, Kolubare Novog pazara i Užica, a kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanja na putevima ka Kopaoniku kao u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice Valjeva, Loznice i Užica. I dalje su neprohodne deonice Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti – Odvraćenica.
U toku su radovi na izgradnji benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne stanice Preljina, zatvorene su zaustavna i vozna traka, a saobraćaj se odvija samo preticajnom trakom uz smanjenu brzinu. Na putu kroz Topolu, na deonici Markovac-Božurnja, izvode se radovi na frezovanju i presvlačenju kolovoza asfaltom, a vozila se naizmenično propuštaju.
Prema podacima iz Uprave granične policije teretna motorna vozila se nešto duže zadržavaju prilikom izlaska iz Srbije na graničnim prelazima Batrovci, Šid, Sremska Rača, Horgoš, Kelebija i Gradina, dok na putničkim termilima nema dužih čekanja.

Vodosnabdevanje

U Ulici 190 u Čačku je došlo do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode. Uučesnicima u saobraćaju se savetuje da obrate pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju.
U ostalim delovima grada kao i na seoskom području vodosnabdevanje je uredno, a redovna isporuka vode beleži se u Gornjem Milanovcu.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na dalekovodu od 09.00 do 14.00 časova bez elekrične energije biti potrošači u Donjoj Trepči.
Na elektromrežama u Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema kvarova, nisu planirani ni radovi zbog kojih bi dolazilo do prekida u snabdevanju strujom, a u Ivanjici je zbog kvara u trafostanici bez struje selo Budoželja. Kvar će biti saniran u toku prepodneva.

Bioprognoza

Očekuje se nastavak relativno povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika, ali osobe sa srčanim obolјenjima mogu osetiti izraženije tegobe tokom dana. Tokom jutarnjih časova tegobe mogu imati i astmatičari. Pospanost i smanjena koncentracija su moguće meteoropatske reakcije.Umerena fizička aktivnost je preporuka svima.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 70 intervencija od kojih 28 u ordinaciji, a 42 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari hitne medicinske službe obavili su 24 ambulantna pregleda i pet kućnih poseta.

Поделите вести