[rstr_selector]
Image by David Mark from Pixabay

Lepo vreme i povoljni uslovi za vožnju

Vremenska prognoza

Ujutro se očekuje slab mraz, po kotlinama zapadne i južne Srbije magla ili niska oblačnost će se zadržati i duže tokom prepodneva. Tokom dana će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano uz malo oblaka. Vetar će biti slab do umeren istočni i jugoistočni. Najniža temperaturabiće od -2 do 5, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.
U Čačku će jutro biti vedro i hladno, a dan sunčan uz slab jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 1 stepen, a najviša dnevna do 12 stepeni.

Bioprognoza

Nastavak relativno povolјne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta, a uslovi za vožnju su povoljni, bez kiše i sa uglavnom suvim kolovozima, ali uz jak vetar u košavskom području koji na pojedinim mestima poput mostova, nadvožnjaka i planinskih prevoja postiže olujnu jačinu. Vidljivost je bolja u odnosu na prethodne dane, a magle može biti dolinom Ibra , Drine i Morave, kao i pored Kolubare.
Juče je saniran odron u Ivanjici na klizištu „Ravnine“, i saobraćaj je normalizovan na deonici Kumanica – Golijska Reka, a na deonici Kraljevo – Ušće, u mestu Progorelica, izvode se radovi na sanaciji klizišta pa se vozila naizmenično propuštaju, a isti režim saobraćaja je i na deonici Prijepolje-Barski Most, u mestu Zavinograđe, gde se takođe izvode radovi na sanaciji klizišta.
Nakon obustave zbog radova na rekonstrukciji puta, normalizovan je saobraćaj na deonici Jošanička Banja – Kopaonik.
U toku su radovi na izgradnji nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na deonici Gojna Gora – Ljubić na ukrštanju sa trasom auto-puta Preljina – Požega, zbog kojih se saobraćaj preusmerava na lokalnu saobraćajnicu, a zbog izgradnje tunela, saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put.
Vozila se naizmenično propuštaju od Spomen parka ka Guči, kao i na deonicama Takovo-Pranjani, Preljina – Mrčajevci i Mrčajevaci – Bumbarevo Brdo.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih čekanja, dok su na teretnim ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj zadržavanja promenljiva i povremeno višesatna.

Elektrosnabdevanje

U Gornoj Trepči je planirano da se danas završe radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže, od 08.00 do 15.00 časova bez struje biti naselje Livadice.
Na području Gornjeg Milanovca još danas i sutra zbog radova na niskonaponskoj mreži, od 9 do 15 časova bez struje će biti ostajati potrošači u Brusnici u ulicama Stanimira Ralovića i Starčića put, a od danas do subote 13. novembra, od 08.00 do 15.00 časova bez struje će biti zaseok Bajići u Brajićima.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata obavili 27 pregleda, a na terenu su intervenisali 31 put. U Gornjem Milanovcu je evidentirano nešto više intervencija u ordinaciji nego što je uobičajeno, 29 pacijenata su pregledali lekara za 24 sata, a obavili su i četiri kućne posete.

Поделите вести