Претрага
[rstr_selector]

Ležećim policajcima protiv bahatih vozača

Savetu za bezbednost saobraćaja u Gornjem Milanovcu, poslednjih meseci pristigao je znatan broj zahteva građana da se na ulicama ovog grada postavi neverovatno veliki broj ležećih policajaca.

Prema rečima Desimira Jovanovića, predsednika komisije za bezbednost saobraćaja, ovi zahtevi usledili su zbog bahate vožnje, ili takozvanog „noćnog relija“ koji se vozi ulicama Gornjeg Milanovca.

Jurnjava i trke automobilima i motorima na ulicama ovog grada najprisutnije su ispred gradskih kafića i mesta na kojima se okuplja omladina.

Projekat detaljne regulacije saobraćaja u ovom gradu je u završnoj fazi i u njemu će se naći i pomenute lokacije na kojima će, bilo na zahtev stanovništva ili na sugestiju stručnjaka, biti postavljene prepreke koje će naterati vozače da smanje brzinu kaže Desimir Jovanović.

– Kada bi ispoštovali sve zahteve građana, Gornji Milanovac ne bi bio ovo što jeste, već bi bukvalno bio grad ležećih policajaca. Novim prijektom regulacije saobraćaja predvideli smo da ležeće policajce postavimo tamo gde su velike frekvencije saobraćaja, kao što su škole, vrtići, parkovi.

Zahteva je taman toliko da ispada da svaka ulica traži po jednog ležećeg policajca. Građani su iritirani činjenicom da su ti policajci ranije postavljani tamo i gde nije bilo potrebe, a tamo gde su zaista neophodni ih nema.

Novim projektom regulacije postoje i lokacije sa kojih će ležeći policajci biti uklonjeni. Tačke na kojima će prepreke za usporavanje saobraćaja biti postavljene, nalaze se u Ulici 1300 kaplara, Nemanjinoj, Takovskoj, kod vrtića i škola – izjavio je Desimir Jovanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *