Претрага
[rstr_selector]

Ljubić kej i danas bez grejanja

Grejanje

grejanje-servis-obrZbog kvara na pumpi u toplani na Ljubić keju i danas će stanovnici ovog dela grada biti bez grejanja. U Javnom komunalnom preduzeću „Grejanje“ nisu znali da nam kažu vremenski okvir otklanjanja kvara, ali očekuju da će situacija danas biti normalizovana. Isporuka toplotne energije u Gornjem Milanovcu i Lučanima je uredna. Iz tamošnjih toplana saopštili su da nema kvarova na sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrElektrodistribucija Gornji Milanovac za danas i sutra najavljuje radove na elektromreži i to od 8.00 do 15.00 časova u Leušićima, na izvodu za Žižoviće zbog radova na niskonaponskoj mreži. Takođe, danas će od 9.00 do 13.00 časova bez struje biti stanovnici Vrnčana, Donjih Branetića i Sinoševića zbog radova na dalekovodu. Međutim, gornjomilanovačka Elektrodistribucija veliki broj radova najavljuje za 15. i 16.decembar. Tih dana će se raditi u Majdanu, na izvodu prema školi i u Brusnici, na izvodu prema Lučićima. Danas će se raditi i sve što je bilo najavljeno za ponedeljak, pa odloženo. Tako će od 10.00 do 14.00 časova bez struje biti delovi Nevada i Grabovice, Gornje i Donja Vrbava, Gornja i Donja Crnuća, Lipovac, Vraćevšnica, Prnjavor i Belo Polje. Bez struje će danas od 9.00 do 13.00 časova biti i Takovo, Ljevaja, Ločevci i deo Beršića. Prema informaciji iz ivanjičke Elektrodistribucije bez struje će danas od 8.00 do 14.30 biti stanovnici naselja Arapovića polje, Sađavac iznad hladnjače, Radaljevo brdo i Prilike polje zbog radova na niskonaponskoj mreži. Na području Dragačeva danas neće biti planskih isključenja struje, a trenutno nema ni kvarova na elektromreži, saopštila je Elektrodistribucija Guča.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrČačanski „Vodovod“ saopštio je ovog jutra da je u Ulici Vidosava Kolakovića kod broja 18 došlo do pucanja cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih časova, a snadbevanje vodom će biti normalizovano po okončanju radova. Na uglu Omladinske ulice i Nikolaja Velimirovića došlo je kvara na vodovodnoj armaturi. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih sati. Moguće kratkotrajno isključenje vode do popravke kvara. U ostalim delovima Čačka snadbevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu će danas od 9.00 do 12.00 sati bez vode biti deo Takovske ulice od Kursuline do 1 300 kaplara, deo Rajićeve od Kneza Aleksandra do Brda mira, naselje Brdo mira, odnosno Ulica Rada Janićijevića, kao i deo Lomine ulice od Kneza Aleksandra do Česmenske. Vodosnabdevanje u drugim delovima Moravičkog okruga danas je uredno. Prema informacijama iz nadležnih komunalnih preduzeća u Ivanjici i Lučanima trenutno nema kvarova, a u toku dana neći biti ni radova na vodovodnoj mreži.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrAutobuski saobraćaj se obavlja redovno, kažu u čačanskom Autoprevozu. Ovog jutra nije bilo otkazanih polazaka ili dužih kašnjenja. Kašnjenja od 5-10 minuta u ovom preduzeću tolerišu i ne smatraju vrednim pomena. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnički saobraćaj

voz-servis-80x80-obrZa vozove koji polaze sa železničke stanice u Čačku od nedelje važi izmenjen red vožnje. Prvi voz iz Čačka za Požegu kreće u 04.49h i ide do Užica. Sledeći polazak za Požegu je u 06.49h, zatim u 11.35h koji iz Požege ide za Bar u 12.29h. Popodnevni polasci su u 15.13h i 17.38h koji ide do Užica. Vozovi za Kraljevo saobraćaju sledećim rasporedom: u 05.05, 09.09h, 13.39h, 16.55h i 20.45h uz napomenu da vikendom i državnim praznicima vozovi za Kraljevo ne saobraćaju. Brzi voz na relaciji Kraljevo-Beograd ne saobraća do daljnjeg zbog remonta pruge Resnik-Vreoci. Na Železničkoj stanici u Čačku kažu da se putnici detaljnije sa novim režimom saobraćaja mogu upoznati na sajtu Srbija voza, dok je dežurni telefon za informacije je 222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 24 pacijenta i još 37 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 26 ambulantnih pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 54 puta od čega 8 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Naročita opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i bolova u kostima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

beba-1-servis-obrOvu sredu obeležiće šest lepih vesti što znači da je u prethodna 24 časa Moravički okrug dobio šest novih stanovnika. U porodilištu u Čačku rođena su tri dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak i jedna devojčica.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u toku prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Jedna se dogodila u Čačku, a druga u Gornjem Milanovcu i u obe je po jedna osoba lakše povređena.
Radari će danas brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati prema sledećem rasporedu: 8.00-14.00 Preljina-Mrčajevci, 8.00-17.00 Čačak i 9.00-13.00 Ivanjica.

Поделите вести