Loše vreme i podzemne instalacije usporili radove u Ulici Veselina Milikića

Loše vreme i podzemne instalacije usporili radove u Ulici Veselina Milikića

U okviru rekonstrukcije Ulice Veselina Milikića do sada je završen deo od Gradskog bedema do Učiteljske ulice, a predstoje radovi na delu trase od Učiteljske ulice do raskrsnice sa Kralja Petra I koji bi trebalo kraće da traju ukoliko vreme dozvoli

0

Rekonstrukcija Ulice Veselina Milikića do sada se izvodila prema planiranoj dinamici, ali je poslednjih dana usporena zbog kiše, kaže Milena Reljić iz Kompanije „Ratko Mitrović Construction” zadužene za izvođenje radova. Ona dodaje da do sada je završen deo od Gradskog bedema do Učiteljske ulice i da su na tempo rada najviše uticali vremenski uslovi, kao i komplikovana situacija sa podzemnim instalacijama.

–  Najpre je zatvoren deo Ulice od Bedema do Učiteljske, i to je nekih 230 metara od planiranih 440. Na tom delu su urađeni trotoari do bedema i parkinzi sa desne strane do Pigove, prema Ulici Mila Ivkovića. Takođe je urađeno oko 180 metara kolovozne konstrukcije. Kiša nas ometa, inače bismo do sada imali kompletirano sve do Učiteljske ulice. Ostao nam je kraći deo trase, od Učiteljske do raskrsnice sa Ulicom Kralja Petra I. U tom delu će kraće trajati radovi jer se ne radi deo trotoara sa leve strane pored Doma zdravlja, koji je urađen u prethodnim fazama. Rad je dosta usporen jer su kompletno sve instalacije podzemne, ukrštaju se dva elektrovoda od 10.000 volti, telekomunikacioni kablovi, vode, kanalizacije, priključci, PTT kablovi, optički kablovi, apsolutno sve je podzemno, pa smo imali dosta problema. Morali smo da radimo ručni iskop za pronalaženje tih instalacija, što nas je dodatno usporilo, kaže Milena Reljić.

Deo žive ograde uklonjen u dogovoru sa nadležnim službama

U pojedinim medijima pojavila se informacija da je izvođač radova samoinicijativno uklonio, odnosno skratio deo žive ograde pored Gradskog parka. Milena Reljić navodi da te informacije nisu tačne jer se sve radi u dogovoru sa nadležnim službama prema projektu za rekonstrukciju ove ulice.

– Živa ograda se skroz proširila na mesto gde se sad nalazi trotoar, zbog toga je deo nje morao da bude uklonjen.  Sada se vodi debata da li je uopšte potrebna ta živa ograda, s obzirom na to da se tu sada celom dužinom nalazi trotoar koji ranije nije postojao. Nadležni smatraju da taj prostor treba da bude otvoren radi boje preglednosti i interakcije građana.

POSTAVI ODGOVOR